Op weg naar Donderhof: een uniek zorggebouw op de Donderberg

Op 14 september tekenden Proteion, Wonen Limburg en de zorgondernemers Tülay Arslan en Wilma Wijts een intentieovereenkomst om te komen tot de ontwikkeling van een woonzorgcentrum op het terrein aan de Kasteel Hornstraat en Donderbergweg (tegenover het winkelcentrum). Wonen Limburg koopt deze locatie aan van de gemeente Roermond.. Als alles meezit start de bouw in het najaar 2021.

 

Kleinschalig woonzorgcentrum ‘Donderhof’

Het woonzorgcentrum gaat Donderhof heten en biedt een mix van wonen en zorg. Op de begane grond komen 15 zorgstudio’s voor mensen met dementie en 15 zorgstudio’s voor mensen met lichamelijke/somatische klachten inclusief huiskamers en multifunctionele ruimtes. Op zowel de 1e en de 2e verdieping worden in totaal 16 appartementen gebouwd in het sociale huursegment. Huurtoeslag is mogelijk voor deze appartementen.

Afspiegeling van de samenstelling van de wijk

Met dit nieuwbouwplan wordt mogelijk dat, mensen die intensieve zorg nodig hebben, waardig oud kunnen worden op de Donderberg. In de eigen vertrouwde omgeving, waar rekening wordt gehouden met de leefwereld, taal, eetgewoonten, rituelen en gebruiken die passen bij de bewoners. De deur van het zorgcentrum staat open voor iedereen die zich er thuis voelt. Het zorgcentrum wil een afspiegeling zijn van de samenstelling van de wijk; maar ook mensen van buiten de Donderberg zijn welkom. Woonzorgcentrum Donderhof biedt werk- en leerplekken aan voor medewerkers met allerlei culturele achtergronden. Verder werkt het woonzorgcentrum nauw samen met andere ketenpartners in de wijk. Dit alles maakt het project uniek voor zowel Roermond én Limburg.

 

Ondersteuning door Proteion

De zorgondernemers zijn verantwoordelijk voor de zorg en benodigde ondersteuning van de bewoners met een intensieve zorgvraag op de begane grond. Dit doen zij vanuit een samenwerking met Proteion, die kleinschalige woonzorglocaties achter de schermen ondersteuning biedt. Met deze samenwerkingsconstructie maakt Proteion kleinschalige 24-uurszorg voor een specifieke doelgroep, dichtbij, in de wijk of het eigen dorp mogelijk.

Bekijk het filmpje waarin Tülay en Wilma vertellen over het project.