Maak kennis met het wijkteam: ‘De duizendpoten van de Donderberg’

Ze voelen zich weleens de duizendpoten van de Donderberg. De vier medewerkers van Wel.kom die deel uitmaken van het wijkteam Donderberg. De opbouwwerkers zijn vaak het eerste aanspreekpunt of gids voor inwoners en bewonersoverleggen.

Sedai Bayraktar, Zowi Naus, Paul van Loosbroek en Kelly Pollaert vormen het team van opbouwwerkers. Net als de andere wijkteamleden zijn ze veel op de Donderberg te vinden. Bekende gezichten in de wijk, waar buurtbewoners terecht kunnen met vragen. “Als iemand een bepaalde vraag heeft, dan is het vaak zo dat iemand anders die vraag ook heeft. Als opbouwwerker zoeken we naar oplossingen door de buurt erbij te betrekken. We zien niet alleen de problemen, maar zoeken samen vooral naar kansen. We willen dat mensen zelf ontdekken wat oplossingen zijn.”

Juiste vragen
Ook is het belangrijk dat mensen hun eigen netwerk in de buurt leren opbouwen. “We kijken en luisteren naar wat een buurt nodig heeft en spelen daar op in. Soms is het stellen van de juiste vragen al genoeg. Wij kunnen mensen de weg wijzen of helpen de eerste stap te zetten naar een instantie.  Op andere momenten geven we advies of ondersteunen we de buurt om dingen te organiseren. Dit om de saamhorigheid in de buurt te verbeteren. We betrekken ook bijvoorbeeld scholen en ondernemers daarin. We willen graag dat mensen zichzelf ontwikkelen en hun eigen talenten ontdekken.”

Signalen
“Met de signalen die we in de buurt opvangen kunnen we andere organisaties laten weten wat er leeft. We adviseren organisaties in hun contacten met de buurt. Zo kunnen we bijvoorbeeld een brief van een organisatie begrijpelijker maken voor de mensen.”

Bewonersoverleg
De opbouwwerkers ondersteunen ook de verschillende bewonersoverleggen. Sedai ondersteunt de Wijkraad Donderberg en het bewonersoverleg Kastelenbuurt. Paul ondersteunt de Vliegeniersbuurt, Zowi de Sterrenberg en Kelly de Componistenbuurt.

Contact
De opbouwwerkers van Wel.kom zijn er voor u. Heeft u vragen of iets wat u wilt bespreken, neem dan gerust contact op. Hun kantoor is naast de Wegwijzer in de Donderie te vinden. Meestal is overdag één van hen wel aanwezig. Maar uiteraard zijn ze ook veel op pad in en voor de wijk. U kunt uw vraag ook per mail stellen opbouwwerk@welkom.nu of telefonisch 0475 345 135. Vraag dan naar het opbouwwerk van de Donderberg.

Van links naar rechts; Paul van Loosbroek, Zowi Naus en Kelly Pollaert en Sedai Bayraktar