Toezicht op straat zodat het fijn is om in de wijk te wonen

Jos (l) en Marco in gesprek.

 

 

Jos Meeuws en Marco Heijnemans zijn de wijkboa’s die actief zijn op de Donderberg en Hoogvonderen. Ze maken deel uit van het wijkteam Donderberg en zijn vanuit Stadstoezicht het eerste aanspreekpunt voor inwoners van onze wijk. Zij houden toezicht op straat zodat mensen zich veilig voelen en het fijn is om op de Donderberg te wonen.

Beide boa’s zijn het gezicht van Stadstoezicht in de wijk. Zo zijn ze bij bewonersoverleggen aanwezig en maken ze zeer regelmatig een rondgang door de wijk. Ook zijn ze samen met de collega’s van politie iedere maandagmiddag te vinden in de Donderie voor het inloopspreekuur.

Ogen en oren van de wijk

Jos en Marco worden regelmatig aangesproken door inwoners met klachten of opmerkingen. “Buurtbewoners zijn voor ons de ogen en oren in de wijk. Zij weten vaak precies wat er speelt. Wanneer iemand iets meldt, dan kunnen wij daarop inspelen. Als boa treden we op tegen overlastsituaties. We kunnen bijvoorbeeld een boete geven bij hinderlijk parkeergedrag of los lopende honden. Uiteraard gaan we liever eerst een goed gesprek aan. Iemand uitleggen wat hij of zij fout doet werkt veel beter dan meteen een boete uitdelen. Dus we handhaven waar nodig en waarschuwen waar kan.”

Extra aandacht

De medewerkers van Stadstoezicht spelen in op situaties die door veel mensen als hinderlijk of overlast worden ervaren. “De komende periode zullen we extra aandacht geven aan loslopende honden. Dit komt doordat er verschillende incidenten zijn geweest.” Als u uw hond los laat lopen riskeert u dus een boete! Ook wordt er extra opgetreden tegen voertuigen die hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd staan. En een andere vorm van veel overlast zijn afvaldumpingen in bepaalde delen van de wijk. De boa’s proberen te achterhalen wie het afval heeft gedumpt.

Inloopspreekuur in de Donderie

Heeft u een vraag voor Stadstoezicht? Of wilt u een melding doen? Dat kan tijdens het inloopspreekuur in de Donderie, iedere maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur. Kan het niet wachten of komt het tijdstip u niet uit? Dan kunt u ook een melding doen bij Stadstoezicht. telefoonnummer: (0475) 35 91 01. Of per mail op stadstoezicht@roermond.nl
Kijk voor de openingstijden van de afdeling Stadstoezicht op www.roermond.nl/stadstoezicht.