Het is gezellig in het Theehuisje

Er heerst een gemoedelijke sfeer in het Theehuisje. Enkele kinderen spelen heerlijk in de kinderhoek en hun ouders zitten gezellig aan tafel en maken een praatje met elkaar. Het is vrijdagochtend en sinds een dikke maand is het Theehuisje in de Donderie geopend. Zakia is één van de stuwende krachten achter dit nieuwe initiatief. Ze is als professional verbonden aan het Theehuisje.

Zakia is erg enthousiast over het Theehuisje: “Mensen kunnen hier gewoon binnenlopen om een kopje thee te komen drinken. Wanneer ze een vraag hebben, proberen we hen zo goed mogelijk verder te helpen en te ondersteunen. Hier binnenlopen is vrijblijvend, we houden namelijk geen dossier bij.”

“Mensen kunnen hier gewoon binnenlopen om een kopje thee te komen drinken”

Als buurtbewoonster en moeder van een zoontje van 2 jaar, weet Zakia prima de weg om mensen op weg te helpen en door te verwijzen wanneer ze tegen dingen aanlopen. Mensen komen met uiteenlopende vragen die kunnen gaan over werk, inkomen, taal, opleiding, financiën of opvoeding.

Schot in de roos

Juist de kinderhoek blijkt nu al een schot in de roos. “Regelmatig lopen ouders binnen, zodat hun kinderen hier kunnen spelen met andere kinderen”, zo vertelt Zakia. ”Vaak is het voor ouders niet mogelijk om hun kind naar de kinderopvang te brengen. Het is voor de ontwikkeling van kinderen wel goed om in contact te komen met andere kinderen.“

Gastvrouw

In het Theehuisje zijn ook enkele vrijwilligers uit de buurt actief. Ze zijn aanwezig als gastvrouw en kunnen de kinderen bezighouden. Ook aan de verdere ontwikkeling van deze vrijwilligers wordt gedacht. “We willen de vrijwilligers graag een workshop aanbieden, waarin ze leren hoe ze nog beter om kunnen gaan met kinderen. De kennis die ze daar opdoen kunnen ze weer overdragen op de ouders.”

Voor en van de buurt

Ook met het Theehuisje zelf zijn er grotere plannen. “Het Theehuisje zal op langere termijn doorgroeien naar een buurtonderneming. Dit wordt een onderneming van en voor de buurt en dit krijgt de komende jaren invulling. In het Theehuisje willen we komend jaar starten met activiteiten en workshops. Dit aan de hand van thema’s die spelen in onze wijk.”

Nieuwsgierig geworden? Loopt dan eens binnen bij het Theehuisje. Je bent van harte welkom op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en op vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Het Theehuisje is in de Donderie, in de ruimte direct naast de beheerder.