Priscilla houdt van aanpakken

Negen jaar geleden is Priscilla vanuit Maasniel verhuisd naar een flat op de Donderberg. Daar woont ze samen met haar man en haar dochter. “Lang geleden ben ik vanuit de Donderberg naar Maasniel gegaan. Ik ben dus eigenlijk weer terug van weggeweest”, lacht ze.

Priscilla is iemand die niet van stilzitten maar juist van aanpakken houdt. Vanwege haar ziekte moet ze rekening houden met ze wat kan en niet kan. Ze is daarom actief als vrijwilligster. Zo is Priscilla actief bij de Donderböl en was ze gastvrouw bij een buurtontmoetingsplek.

Sinds kort is Priscilla een van de vrijwilligers bij het nieuwe Theehuisje in de Donderie waar ze enkele dagdelen in de week te vinden is. Ook bij het inrichten van de ruimte was ze nauw betrokken. Het uitzoeken van spulletjes en een stukje interieurdesign is haar op het lijf geschreven.

Ze heeft graag contact met andere mensen en Priscilla wil graag luisteren naar de verhalen van anderen. Daarvoor kunnen mensen terecht in het Theehuisje. “Ze kunnen hier binnenlopen voor een kopje thee en een praatje. Iedereen is van harte welkom.” De eerste weken in het Theehuisje zijn haar goed bevallen. “Je ziet nu al dat mensen de weg al vrij aardig weten te vinden. Dat mag zeker nog wel wat meer worden. Het moet zich nog meer rondpraten dat er een Theehuisje is. Ik vind het ontzettend leuk dat er al regelmatig kinderen komen spelen. Voor kinderen is contact met leeftijdsgenootjes erg belangrijk. Zeker voor hun sociale emotionele ontwikkeling. Als er thuis geen Nederlands wordt gesproken, pikken ze dat hier snel op”, aldus Priscilla.

Nieuwsgierig geworden? Loopt dan eens binnen bij het Theehuisje. Je bent van harte welkom op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en op vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Het Theehuisje is in de Donderie, in de ruimte direct naast de beheerder.