Workshop zwerfstenen beschilderen

Tien vrouwen zijn druk bezig met het schilderen van stenen. Ze zijn allemaal bezoeksters van het Theehuisje in de Donderie, een plek waar iedereen kan binnenlopen voor een kopje thee of koffie. Vandaag staat de workshop zwerfstenen schilderen op het programma. Deze les wordt gegeven door kunstenares Amy van Tintelen, zelf ook buurtbewoonster.

Een van de deelneemsters is Marlene Cameron. Deze ochtend heeft Marlene twee stenen beschilderd, en ze is erg blij met hoe ze eruit zien. “Kijk eens hier,” zegt ze trots terwijl ze een kleurrijk beschilderde steen laat zien. “Dit is de eerste keer dat ik stenen beschilder. Ik vond het ontzettend leuk om te doen. Als er nog een tweede cursus komt, doe ik graag weer mee,” lacht Marlene.

Marlene toont een van de stenen die ze beschilderd heeft.

 

Ook enkele andere dames zijn net zo enthousiast als Marlene. Eén van hen zegt: “In het begin was het een beetje moeilijk, maar toen ik eenmaal bezig was, kwam de inspiratie en ging het eigenlijk vanzelf. Het was echt leuk om te doen.”

In het Theehuisje staan afwisselende thema’s op het programma. Naast knutselen worden regelmatig thema’s besproken die buurtbewoners raken en die belangrijk zijn. “We hebben het bijvoorbeeld over positieve gezondheid, rechten en plichten in de bijstand. We hebben ook een energiecoach die tips geeft over energiebesparing. Verder is er op vrijdag een medewerker van de gemeente aanwezig. Als mensen vragen hebben over werk, vrijwilligerswerk of een studie, dan kunnen ze bij deze medewerker terecht”, vertelt Zakia. Zij is een van de coördinatoren.

Op dinsdagmiddag zijn er bewegingslessen waarbij de dames een uur lang sporten, verdeeld in twee groepen in de sporthal aan de Donderbergweg. Na de les genieten ze van een gezellig kopje thee of koffie.

Nieuwsgierig geworden?
Houd dan Facebook in de gaten om het programma te bekijken. Je kunt ook gewoon eens binnenlopen. Je bent van harte welkom op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en op vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Het Theehuisje bevindt zich in
de Donderie, in de ruimte naast de beheerder.