Kinderen willen lekker actief bezig zijn

Nadine Gruiters en Leroy de Haan zijn de buurtsportcoaches van Sportservice Roermond en zijn verbonden aan de wijken Hoogvonderen en Donderberg. Nadine en Leroy maken deel uit van het wijkteam DonderbergHoogvonderen.

Sportservice Roermond wil graag zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Dat gebeurt onder andere door het organiseren van een groot aantal activiteiten zoals de Limburg Lightrun, een leefstijl interventieprogramma HealthyLIFE, tot aan het sporten voor mensen met een beperking. De meeste aandacht gaat ernaar uit om jongeren te laten bewegen.

In de zomervakantie zijn er op tal van plekken volop activiteiten tijdens de Roermondse sportzomer. En voor deze activiteiten is extra belangstelling nu veel mensen niet op vakantie gaan. “Vorig jaar organiseerden we voor de eerste keer de sportzomer. Dit jaar krijgt dat een vervolg, maar met de coronamaatregelen vraagt dat wel om creativiteit”, aldus Nadine en Leroy. “We hebben uiteenlopende activiteiten voor jonge en oudere kinderen. Dat varieert van voetbal, zwemclinics, spellenavond, luchtkussens, freerunning tot puzzelparade. We nodigen iedereen uit om mee te komen doen. En dat hoeft dus niet per se in je eigen wijk te zijn”.

 

De buurtsportcoaches kennen veel kinderen in de wijk, omdat ze ook als gymleraar op basisscholen betrokken zijn. “We werken samen met andere professionals in de wijk, zoals de jongerenwerkers. Samen met hen zorgen we voor een aanbod van activiteiten gericht op jongeren van alle leeftijden”, vertelt Leroy enthousiast. “Naast de Sportzomeractiviteiten zorgen we ervoor dat er drie avonden in de week begeleiding is op het Cruyff Court”. Dat er steeds meer interactie is tussen de wijken onderling vindt Nadine mooi. “Vorig jaar organiseerden we in Hoogvonderen een voetbaltoernooitje. Daar kwamen wel 90 kinderen op af, ook uit de omliggende wijken, zoals bijvoorbeeld van de Donderberg. Dan zie je dat kinderen zich niets aantrekken van wijkgrenzen. Ze willen gewoon lekker actief bezig zijn. Sport verbindt kinderen”. Het werk van de buurtsportcoaches is veelal gericht op jongeren. Leroy: “Ouderen zoeken en vinden meestal zelf wel hun weg. Maar als het nodig is, ondersteunen en faciliteren we hen ook. Bijvoorbeeld tijdens Koningsdag of het opstarten van Walking Football op het Cruyff Court”.

Meer weten over Sportservice Roermond? Kijk dan op www.roermondsport.nl of op de facebookpagina van Sportservice Roermond.