Een bekende chef-kok ontmoeten? Bedenk een werelds recept!

Prijsvraag maximina“Bedenk een recept voor het lekkerste wereldse gerecht.” Zo luidt de prijsvraag die de Donderse Wereldkeuken van Maximina vandaag heeft uitgeschreven. Dit gebeurt in de aanloop naar de heropening van de Donderse Wereldkeuken op 23 september. De keuken wordt momenteel verbouwd om de kookactiviteiten van Maximina beter mogelijk te maken.

Het wereldse gerecht in de prijsvraag zou in één van de werelddelen op tafel kunnen staan. Het moet lekker smaken, betaalbaar zijn en niet te ingewikkeld om te maken. Het recept mag niet zijn overgenomen uit een bestaand kookboek.

De prijzen

Voor mensen met een passie voor koken zijn heel aardige prijzen te winnen. Het lekkerste recept wordt opgenomen in een (nog te verschijnen) kookboek van de Donderse Wereldkeuken. Dit recept wordt in de nieuwe keuken bereid in de feestweek na de opening, eind september. De bedenker hiervan wint een speciaal arrangement in de keuken van het Roermondse sterrenrestaurant One: chef-for-one-day. Ze loopt en helpt van 14.00 tot 19.00 uur mee in de keuken, eet een hapje met de koks en krijgt tot slot een echt diner voorgeschoteld. Niet te missen voor iemand die benieuwd is naar de snelle wereld van de professionele keuken en de kneepjes van het vak wil zien. Chef-kok Edwin Soumang van One maakt deel uit van de jury die de inzendingen beoordeelt. Restaurantvereniging JRE riep hem in 2016 uit tot Chef van het Jaar.

De tweede prijs is een exemplaar van het bekroonde kookboek ‘Een leven lang koken’ van Monique Morssinkhof. En de derde prijs een kookworkshop voor twee personen in de Donderse Wereldkeuken.

Recept inzenden

Inzendingen voor de prijsvraag kunnen vóór 7 september 2017 worden gestuurd naar info@maximina.nl of naar Maximina, Donderbergweg 34, 6043 JH Roermond. Meer informatie over de prijsvraag en Maximina is te vinden op www.maximina.nl

Meer informatie Donderse Wereldkeuken

De Donderse Wereldkeuken van Maximina won in 2016 de wedstrijd ‘Onze buurt’. Het werd betiteld als meest succesvol, Limburgs wijkproject waar binden en verbinden centraal staan. Met de gewonnen € 45.000 wordt de verbouwing van de keuken gerealiseerd.