Sporten

Op de Donderberg zijn genoeg plekken waar je sportief bezig kunt zijn. Sport je graag alleen? Of liever samen? Het maakt niks uit. Je kunt je hier hoe dan ook prima uitleven. Sporten is trouwens niet alleen goed voor je conditie. Nee, het is ook goed voor je sociale contacten. Want sport verbindt mensen. Daarom zijn we ook zo blij met ons splinternieuwe Cruyff Court en beweegpark.

Jongeren voetballen op het voetbalveld bij het nieuwe Kennis- en Expertisecentrum aan de Kasteel Hillenraedstraat de Donderberg in Roermond.

 


Sportplekken

Cruyff Court

Op elk Cruyff Court gelden de veertien regels van voetballegende Johan Cruijff. Het zijn veertien gedragsregels waar iedereen zich aan dient te houden. En mocht het nodig zijn, spreek je elkaar er gewoon op aan. Respect, samenspel, creativiteit en initiatief. Dat is het belangrijkst. Dat geldt trouwens niet alleen op het Cruyff Court maar eigenlijk in onze hele wijk. Logisch dus dat het Roermondse Cruyff Court midden op de Donderberg ligt.

In het park aan de Olieslagersstraat op de Donderberg in Roermond is een Cruyff Court gerealiseerd met fitnesstoestellen


Beweegpark

Het beweegpark ligt naast het Cruyff Court. Van de outdoor fitnessapparaten mag iedereen gebruik maken. Lekker sporten in de buitenlucht. Grote kans dat je er andere sportievelingen treft.

In het park aan de Olieslagersstraat op de Donderberg in Roermond is een Cruyff Court gerealiseerd met fitnesstoestellen


Meer sporten en bewegen

Naast het Cruyff Court en het beweegpark zijn er nog tal van andere plekken in de wijk waar je kunt sporten en bewegen. Bijvoorbeeld:

  • Het Engels pleintje op de Sterrenberg (ook de Tigers trainen hier geregeld).
  • Speelterreintjes in de buurten (voor jong en oud).
  • Sporthal aan de Donderbergweg (scholen en verenigingen sporten hier).

Sporten kan ook bij een van de vele verenigingen op de Donderberg. Die zijn er namelijk genoeg. Je kunt er voor van alles terecht. Van yoga en line dance tot zumba en volksdansen. Voor ieder wat wils dus. En het maakt niet uit of je nu zes of zestig plus bent. Hieronder een aantal sportverenigingen op een rij:

Met al je vragen en opmerkingen over sport en bewegen kun je terecht bij de buurtsportcoach van Sportservice Roermond (sport@roermond.nl).