Onderwijs

Goed onderwijs, dat is en blijft belangrijk. Waarom? Heel simpel, het biedt jongeren meer kansen. Zoals een leuke vervolgopleiding of een goede baan. Op de Donderberg hebben we uitstekende scholen. Twee basisscholen, één middelbare school, één school voor middelbaar beroepsonderwijs en één instelling voor bijzonder onderwijs en zorg. Kinderen en jongeren kunnen zich hier op hun eigen manier ontwikkelen. Midden in een wereldse wijk. En daar mogen we met ons alle best trots op zijn.

Docent en inwoner van de Donderberg Pierre Diederen geeft examentrainingen in de Donderie, voor serie over Donderberg.

 

 


Scholen

Basisschool Vincent van Gogh

Onderwijs in een kleurrijk palet, daar staat basisschool Vincent van Gogh voor. Het schilderspalet op de gevel van de school hangt er dus niet voor niets. Hier wordt samen gewerkt en samen gespeeld. Want samen kun je meer dan alleen. En dat geldt niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de leerkrachten en de ouders. Zij dragen ook hun steentje bij aan het onderwijs en de leuke sfeer.

 • Basisschool Vincent van Gogh
  Donderbergweg 43
  6044 SX Roermond
  t: 0475 322232
  e: info@vvgoghschool.nl

Basisschool De Kasteeltuin

Midden op de Donderberg ligt basisschool De Kasteeltuin. Het is een middelgrote school met kleine klassen. Ook hier zijn de ouders en leerkrachten nog écht betrokken. En dat merk je. Het is een plek waar ieder kind kan groeien en bloeien. Net als de schooltuin. Daar kunnen kinderen na schooltijd helpen met tuinieren. En daar leer je heel veel van.


Niekée Roermond

Niekée Roermond is een school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Enthousiast worden van leren. Dat is wat deze school belangrijk vindt. Met enthousiasme en creativiteit stimuleren de docenten hun leerlingen nieuwsgierig te zijn. Maar ook vindingrijk en flexibel. Je raakt immers nooit uitgeleerd.

 • Niekée Roermond
  Oranjelaan 300
  6043 GL Roermond
  t: 0475 345800
  e: info@niekee.nl

ROC Gilde opleidingen

Gilde opleidingen biedt middelbaar beroepsonderwijs. Vakmanschap staat hier voorop. Net als een brede algemene ontwikkeling. Deze school werkt dan ook met succes aan goed onderwijs. Ja, hun opleidingen tot bakker, kapper en medisch assisterende horen bij de beste van Nederland. En dat vind je dus gewoon hier op de Donderberg.

 • ROC Gilde Opleidingen
  Kasteel Hillenraedtstraat 1
  6043 HA Roermond
  t: 0475 374545

Speciaal onderwijs en kinderopvang

Speciaal onderwijs

 

Kinderopvang

Je vindt op de Donderberg niet alleen onderwijs voor kinderen en jongeren. Ook voor de allerkleinsten is plek om te spelen en te leren. Voor kinderopvang kun je terecht bij:

 • Kinderopvang Lief Roosje
  Donderbergweg 103
  6043 JB Roermond
  t: 047 574 7162
 • Blij Begin
  Kasteel Wassenbergstraat 2/4
  6043 XM Roermond
  t: 047 532 5069

Beide adressen werken goed samen met de basisscholen op de Donderberg.