Een passende oplossing voor jongeren via DB4all

De meeste jongeren dromen van een mooie toekomst en een mooie baan. De weg daarnaartoe is niet voor iedereen even netjes uitgestippeld en geplaveid. DB4all springt daarop in en helpt jongeren op weg die dreigen vast te lopen. Dat gebeurt door maatwerk te bieden bij het zoeken naar een opleiding of het vinden van passend werk. Doordat DB4all snel en actief kan handelen, kunnen jongeren ook snel geholpen worden. Dat schept vertrouwen. Zo klopten Jonathan, Ayoub, Danchu en Amir aan bij DB4all. Het verhaal van deze vier.

 

Eigen bedrijf

Al langere tijd droomt Jonathan (25 jaar) erover om een eigen bedrijf te starten. Dat daarbij veel komt kijken ontdekte hij toen hij met zijn plannen aan de slag wilde. Het maken van een goed ondernemersplan, het afsluiten van contracten, de juiste certificaten en nog veel meer andere punten, moeten in orde zijn voor je van start kunt gaan. Jonathan klopte aan bij DB4all met de vraag of zij kunnen helpen. “Ik heb mijn vmbo-t diploma behaald en daarna heb ik op verschillende plekken gewerkt. Ik wil graag een bedrijf in de transport starten. Vanwege de coronacrisis is het lastig om te starten. Ik gebruik deze tijd nu om mijn plannen uit te werken en ben erg blij met de steun die ik van DB4all krijg.”

 

Persoonlijke beveiliging

Ayoub (20 jaar) wil graag in de personal security gaan werken. Als persoonlijk beveiliger werken lijkt hem een mooie uitdaging. Om dat te bereiken volgt hij de opleiding voor beveiliger bij het Suma College in Eindhoven. “Ik zit nu in mijn eindexamenjaar en haal mijn diploma beveiliger 2. Dan krijg ik mijn grijze pas, waarmee ik altijd aan de slag kan. Op dit moment werk ik al als beveiliger bij All-In Security. De eerste baan waar ik echt met veel plezier aan het werk ben.” Ayoub kon bij All-In Security  aan de slag doordat DB4all hierin bemiddelde.

 

Stageplek

Danchu (17 jaar) loopt stage bij DB4all. Hij volgt bij Gilde de ICT-opleiding niveau 2. “Vanwege corona is het erg lastig om stageplek te vinden. Veel bedrijven nemen nu geen stagiaires aan. En als je geen stage hebt gedaan, kun je niet verder met je opleiding. Mijn stagebegeleider kent Chaib en hij heeft gevraagd of ik bij DB4all stage kon lopen. Binnen een dag was geregeld dat ik en een andere jongen stage konden lopen.” Nu helpt Danchu mensen die met computerproblemen aankloppen. Dat is een mooie basis voor als hij in de toekomst aan de slag wil als systeembeheerder of programmeur. Die vervolgopleiding kan hij ook bij Gilde Opleidingen doen.

 

Heftruckcertificaat

Dolblij is Amir (17 jaar) met zijn heftruckcertificaat dat hij vorige week behaalde. Met dit certificaat op zak kan hij aan de slag in een baan in de logistiek. Binnenkort krijgt hij een contract bij uitzendbureau Partner. DB4all begeleidde en bemiddelde hierin. Het grappige is dat Amir nu zijn heftruckrijbewijs nu eerder heeft dan zijn autorijbewijs.

Vlnr: Danchu, Ayoub en Jonathan,. Niet op de foto Amir