Feestelijke oplevering van 37 woningen Sterrenberg

Woensdag 19 februari was de feestelijke oplevering van 37 woningen op de Sterrenberg die de afgelopen twee jaar zijn gerenoveerd. Bewoners en ondernemers waren door Wonen Zuid uitgenodigd voor een gezellig samenzijn bij Maximina. Na enkele korte toespraken door directeur Harold Lardinois en wethouder Rens Evers, werd er een toast uitgebracht. Ook de ondernemers van de gerenoveerde woon-werkwoningen aan de Lunastraat kregen de gelegenheid om te vertellen over de voordelen van wonen en werken gecombineerd in één woning.

Met een druk op de knop verrichten Wonen Zuid directeur Harold Lardinois en wethouder Rens Evers de symbolische openingshandeling.

Daarna konden de aanwezigen het gesprek aangaan onder het genot van een hapje en drankje dat door de vrijwilligers van Maximina geserveerd werd.

De gerenoveerde woningen liggen verspreid over een aantal blokken aan de Lunasstraat, Venusstraat en Plutolaan. Wonen Zuid heeft deze woningen uitgebreid gerenoveerd. Niet alleen het wooncomfort en de uitstraling van de woningen is verbeterd. Badkamer, keuken en toilet zijn vernieuwd.  De woningen zijn energiezuiniger (door het aanbrengen van volledig nieuwe buitengevels en dak inclusief isolatie) en hebben een prettiger wooncomfort (het aanbrengen van mechanische ventilatie en het plaatsen van nieuwe kozijnen). Dit is goed voor de bewoners, voor de beurs en voor het klimaat. Een win-win-win situatie.

Een van de buurtbewoners is erg enthousiast over de energiezuinigheid: “Ik merk het echt wel in mijn beurs. De stookkosten zijn gedaald. Ook heb ik 12 zonnepanelen op mijn dak laten leggen. Ik heb daardoor nog nauwelijks stroomkosten”.

De renovatie van de 37 woningen maakt onderdeel uit van het wijkontwikkeling Donderberg. Hierbij wordt geïnvesteerd in de leefbaarheid van de wijk. En een woning waar iemand zich prettig en thuis voelt draagt bij aan het woonplezier in de omgeving.