Nieuwe weekmarkt feestelijk geopend

Vrijdag 6 mei 2016 is een nieuwe weekmarkt in de wijk Donderberg van start gegaan. Deze is feestelijk geopend door wethouder Angely Waajen. De weekmarkt is een prachtig voorbeeld van een buurtinitiatief, waarbij bewoners zelf actief aan de slag gaan om iets van de grond te tillen. Dit gebeurde onder de paraplu van de wijkraad Donderberg.

Enkele jaren geleden ontstond het idee bij een aantal buurtbewoners om in de wijk Donderberg een wijkmarkt op te zetten. De wijkraad Donderberg steunde dit idee en maakte er een wijkraadproject van. Elkaar treffen op een wekelijkse markt in de wijk, vormde de inspiratie voor de werkgroep die vervolgens enthousiast aan de slag ging. Daarbij werd de werkgroep ondersteund door professionals van gemeente, Wonen Limburg, Wel.kom en de vereniging van eigenaren in het Winkelcentrum Donderberg. Met als resultaat een uitbreiding van het aantal markten in Roermond met deze fraaie wijkmarkt.

Twintigtal marktkramen

Op de markt staat een twintigtal marktkooplieden met uiteenlopende waren. Variƫrend van diverse levenswaren tot dames- en herenkleding, telefoonbenodigdheden, sieraden, geschenkartikelen, huishoudtextiel, pannen, keukengereedschap, lederwaren en schoenen.

De markt wordt elke vrijdagmiddag tussen 13.00 en 18.00 uur gehouden op het parkeerterrein bij het winkelcentrum grenzend aan de Donderbergweg en Kasteel Hornstraat.

De weekmarkt Donderberg is ook te vinden op facebook.