Symposium Respect bij Niekée

Op vrijdag 12 november – in de ‘Week van Respect’ – wordt er van 15.00- 18.00 uur een symposium georganiseerd op middelbare school Niekée. Een inspirerende bijeenkomst waar je bij wilt zijn, met verschillende workshops over respect voor jong en oud.

Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Respect – Editie Roermond, die tot en met 19 november 2021 in middelbare school Niekée in Roermond te bezoeken is.

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar projectleider Vivian van Slooten.

Programma

  • 15.00 uur – Inloop
  • 15.30 uur – Woordje wethouder Pleyte en journaliste en schrijfster Naeeda Aurangzeb
  • 15.45 uur – Start programma met stand-upcomedian Samir Fighil

Workshops
Voor Jongeren: Rap en Gesprek met Heerlense rapper en woordkunstenaar Dookie en samen in gesprek met de twee rijzende sterren $keer&Boo$ en Vlekkeloos onder de titel Au een grap.

Voor volwassenen: Spiegeltje aan de wand met journaliste en schrijfster Naeeda Aurangzeb en Hoe bescherm je kinderen tegen vooroordelen met auteur, bruggenbouwer en verbinder Amina Sebbar

  • 16:15 uur – Workshopronde 1
  • 16.45 uur – Workshopronde 2
  • 17.15 uur – Gezamenlijke afsluiting met stand-upcomedian Samir Fighil en aansluitend een borrel
  • 18.00 uur – Einde Symposium

Stand-upcomedian Samir Fighil uit Nijmegen is bekend van tv en theater. Kunnen grapjes ook pijn doen? Als je er anders uit ziet of je anders gedraagt, is er dan nog genoeg ruimte om jezelf te zijn?

Heerlense rapper en woordkunstenaar Dookie werkt met jongeren in Limburg. Onzekerheid, twijfelen aan jezelf en de druk van leeftijdsgenoten hoort bij het tiener zijn. Jezelf uitdrukken door middel van muziek en tekst kan een redding zijn.

Amina Sebbar uit Venray werkt al jaren met jongeren en hun ouders en begeleiders. Ze is Limburgse met drie dochters die Nederlands, Limburgs en Marokkaans zijn. Hoe bescherm je kinderen tegen vooroordelen? Amina is auteur, bruggenbouwer en verbinder.

Naeeda Aurangzeb – journaliste en schrijfster van de boeken 365 dagen Nederlander (over vooroordelen en racisme) en Hé, lekker ding (over seksisme) – houdt je een spiegel voor. Wat voel je? Wat denk je werkelijk over jezelf en de ander?

Au een grap is een gesprek met de jongeren zelf over eigen ervaringen onder leiding van $keer&Boo$ en Vlekkeloos.

Bij deelname aan dit event wordt aan deelnemers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs gevraagd en is een mondkapje verplicht.