Talent op ’t Cruyff Court

Abdessamad ‘Appie’ Aurag

De zeventienjarige ‘Appie’ voetbalt al van kleins af aan. Hij woont op de Kemp, maar is veel te vinden op ons Cruyff Court. Sinds een paar maanden is hij, als straatvoetballer en freestyler, steeds bekender in Roermond. Hij treedt regelmatig op en kinderen vragen om zijn handtekening. Nadat Appie de straatvoetbalfinale in Roermond won, leerde hij bij de finale in Amsterdam de onder straatvoetballers beroemde ‘eljackson crew’ kennen. Zij nodigde hem uit om lid te worden van hun crew. Sindsdien gaat alles heel snel.

Appies Instagram (@appie.eljackson) staat vol met filmpjes van zijn zogenoemde ‘skills’. En hij wordt opgemerkt. Door sportmerk Puma werd hij, samen met 30 anderen, uitgenodigd voor verschillende ‘challenges’. Uiteindelijk eindigde hij in Breda in de top 3 en werd hij gesponsord.

Vlak daarna werd hij uitgenodigd door Panna House uit Denemarken voor het wereldkampioenschap straatvoetbal in Kopenhagen. Een evenement voor talenten van over de hele wereld. Door begeleiding van Wel.kom en diverse sponsoren heeft Appie hieraan deel kunnen nemen. Hij won zelfs een paar wedstrijden en leerde veel mensen kennen. Een hele toffe ervaring, zoals hij zelf zegt.

Hoe zijn toekomst eruit ziet durft hij nog niet te zeggen. Hij gaat hard trainen in jongerencentrum Gotcha en deelnemen aan een toernooi in Rotterdam. Zijn uiteindelijke doel is succesvol worden en kijken hoe ver hij met straatvoetballen kan komen. Ook buiten Roermond. Daarnaast hoopt hij een voorbeeld te kunnen zijn voor de kinderen in de Donderberg. Hij wil ze leren freestylen en, net als hemzelf, dromen najagen.