Zelf kussens maken? Waarin jouw buurt Sterrenberg en Kastelenbuurt herkenbaar is? Dan zoeken we jou voor de Ont-Moet-Bank!

ontmoetbank-kelly-samsonIn het winkelcentrum Donderberg komt, met dank aan een initiatief vanuit de Wijkraad Donderberg, een Ont-Moet-Bank te staan. Fiel Schelfhout en Karel Linnartz trekken dit project voor de wijkraad: “We willen een plek creëren waar de mensen elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Het winkelcentrum Donderberg is bij uitstek een ontmoetplaats waar veel mensen bij elkaar komen.” De “Ont-Moet-Bank” nodigt bezoekers van het winkelcentrum Donderberg uit om even te pauzeren, te genieten van het winkelend publiek en om met elkaar in gesprek te komen.

Kussens verbinden buurten Donderberg
Daarbij is het op deze ontmoetingsplek de gedachte om de vier buurten van de Donderberg (Sterrenberg, Kastelenbuurt, Vliegeniersbuurt en Componistenbuurt) met elkaar in verbinding te brengen. En wel met kussens voor de Ont-Moet-Bank. Kussens waarin iedere buurt herkenbaar is. Een mooie aanleiding om met elkaar in gesprek te komen. En gewoon ook om comfort op de banken te geven. Ontworpen en gemaakt door de buurtbewoners zelf.

Sterrenberg en Kastelenbuurt
De wijkraad Donderberg is nog op zoek naar bewoners uit de Sterrenberg en Kastelenbuurt, die het leuk vinden een kussenhoes te maken. Een hoes waarin hun buurt, de Sterrenberg of Kastelenbuurt, herkenbaar is.  Heeft u interesse om mee te doen, een idee voor een ontwerp en/of bent u handig met een naaimachine? Neemt u dan contact op  met Sami Sezin, hij is opbouwwerker bij Stichting  Wel.kom en informeert u verder.  Hij is te bereiken via nummer 06 52 56 28 96 en per e-mail: s.sezin@welkom.nu.

Samen aan de slag
Vanuit het eerste idee van de Wijkraad Donderberg voor een Ont-Moet-Bank is een werkgroep Ont-Moet-Bank gestart. Vanuit die werkgroep namen Karel en Fiel de schone taak op zich om een voorselectie van banken te maken. In een bijeenkomst van de wijkraad hebben de aanwezige wijkraadsleden uiteindelijk een bank uitgekozen (zie foto).  “In de kleur grijs, zodat ze een neutrale sfeer uitstralen en de kussentjes  het beste tot zijn recht komen,” licht Fiel toe. “Daar was ook de Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum Donderberg bij betrokken.”

“Vanuit de Componistenbuurt en Vliegeniersbuurt zijn al diverse bewoners actief aan de slag met de kussens over hun buurten,” vertelt Fiel. “Ook de dames van Maximina maken twee kussens.Ook de BAS Bonte Avond Stichting Donderberg (BAS) maakt kussentjes voor op de banken. Kussens die de wijk als geheel weergeven. En daar blijft het niet bij. Ook Basisschool De Kasteeltuin en Vincent van Goghschool   zijn betrokken. Zij beschilderen de doeken die tot aan de onthulling een plek krijgen bij de Ont-Moet-Bank. Ook zorgen ze voor de muzikale aankleding tijdens de onthulling.“

Onderhoud door MetGGZ
“En als de bankjes er eenmaal staan, is het ook belangrijk ze goed te onderhouden,” vervolgt Fiel. “Daarvoor hebben we als werkgroep Ont-Moet-Bank de samenwerking gezocht met MetGGZ. Cliënten van MetGGZ die deelnemen aan de inloop in de Ontmoetingsruimte van de Donderie, zorgen voor het onderhoud. Twee bijpassende plantenbakken maken het plaatje compleet en brengen een nog gezelligere sfeer. MetGGZ onderhoudt ook de planten” In overleg met de Vereniging van Eigenaren van het Winkelcentrum Donderberg krijgt de bank een plek tussen de Jan Linders en de Zeeman.

Eén van de winkeliers, Bart Knoops van The Read Shop, legt dagelijks bij de opening van het Winkelcentrum Donderberg de kussens op de bank en haalt ze bij sluiting weer zijn winkel in. Velen handen maken licht werk. “Leuk om met zoveel samen bezig te zijn.”

Opening Ont-Moet-Bank
Bij de opening van de “Ont-Moet-Bank” worden de kussentjes aan de wijk aangeboden. Dat is waarschijnlijk in de tweede helft van maart.

De Ont-Moet-Bank is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Roermond.