Antoinette is knutselkoningin

Antoinette zit klaar voor de knutselmiddag

Het is woensdag iets tegen drieën. In de gezamenlijke ruimte van de Stichting Sterrenberg aan de Lunastraat 1 zitten enkele dames geduldig te wachten. Zo meteen lopen hier tientallen kinderen naar binnen voor de wekelijkse knutselmiddag. Dan wordt het weer een drukte van jewelste.

Antoinette is een van deze dames die actief is als vrijwilliger bij de knutselmiddag. Dat is iets wat ze met veel plezier doet: “Ik ben hier vorig jaar gestart als vrijwilliger op de woensdagmiddag. Het is superleuk om kinderen te helpen bij het knutselen. Ik kende het hier al langer uit de tijd dat mijn kinderen kleiner waren en hier kwamen. Zelf was ik actief als vrijwilliger bij de speeltuin. Dat kan ik helaas niet meer. Daarom vind ik het zo fijn om hier nu actief te zijn.”

Kinderen knutselen aan de hand van een voorbeeld dat door een van de vrijwilligers wordt voorbereid. “We haken daarbij altijd in op verschillende thema’s, zoals Moederdag, Pasen of Sinterklaas. De kinderen mogen hun knutselwerk altijd mee naar huis nemen. Je merkt dat ze er erg trots op zijn.” Deze middag werken de kinderen aan een moederdaggeschenk.

Op de maandag is Antoinette zelf ook graag creatief en actief bezig. Dan is ze deelneemster binnen het knutselgroepje. Met een grote glimlach op haar gezicht gaat ze verder met de voorbereidingen. Nog eventjes en dan is het weer rustig.

 

Antoinette in gesprek met een andere vrijwilliger.