De Donderberg is net een dorp in een stad

Met een muts en zonnebril op komt hij zojuist een flatgebouw uitgelopen. Hij was daar op bezoek bij zijn oom, die daar woont. Zijn oom is niet meer zo mobiel en de jongeman bezoekt hem elke week.

Zelf woont Andy ook op de Donderberg. “Ik woon in een andere flat even verderop. Daar woon ik al ruim 12 jaar. Dat bevalt me goed. De Donderberg is net een dorp in een stad. Ik ken hier veel mensen. Daarom woon ik hier ook met veel plezier. Moet er niet aan denken om ergens anders te gaan wonen. Als ik al eens in een andere stad kom, dan ben ik blij dat ik daarna weer terug kan naar Roermond”, zo vertelt Andy voluit.

Tot zijn zesde woonde hij met zijn ouders op Hoogvonderen en daarna verhuisden ze naar Maasniel en later naar de Donderberg. Toen zijn ouders zo’n 12 jaar geleden naar Herkenbosch verhuisden, besloot Andy op de Donderberg te blijven wonen. “Al mijn vrienden wonen hier in de buurt en dat is gewoon fijn. Ik kan me er dan ook niets bij voorstellen om in een dorpje buiten de stad te wonen.”

Andy let ook goed op zijn gezondheid. Hij sport regelmatig, omdat dat nodig is om gezond te blijven. Want hoe belangrijk gezondheid is ziet hij bij zijn oom en vader wel. Zijn vader is tijdelijk slechter ter been. Andy rijdt hem daarom regelmatig rond. Hij gaat nu op weg naar zijn vader. Zijn zonnebril gaat weer op en hij loopt naar zijn vaders auto die in de straat geparkeerd staat.