De grote hobby van Marian is haar tuin

Het is een bijzonder mooie zaterdag waarop het zonnetje heerlijk straalt. Een dag waarop nogal wat mensen in en rond huis druk in de weer zijn. Zo treffen we Marian die aan het werk is in de voortuin van haar woning aan de Beethovenstraat. Ze plukt onkruid en bladafval uit haar perk dat ze in een emmer doet. “Ik werk bijna dagelijks in de tuin, dat is één van mijn grootste hobby’s”, zo vertelt ze enigszins trots.

De 75-jarige Marian woont samen met haar man Bert al zo’n 48 jaar in deze wijk. In al die jaren heeft ze veel zien veranderen. Zij en haar man kennen de wijk goed en zijn als vrijwilliger ook zeer betrokken bij hun buurt. Als we Marian vragen hoe ze de wijk ervaart, zegt ze dat er veel veranderd is. Ze heeft een aantal kennissen verloren. Andere kennissen zijn elders gaan wonen. Marian vindt dat sommige bewoners meer rekening mogen houden met de buurt en netter mogen zijn. “Sommige flatbewoners gooien vanuit hun woning het afval op straat. Dat is geen goede ontwikkeling”, benadrukt Marian.

De kwieke 75-jarige is verder een echte mensenvriend met puzzelen en tuinieren als haar grootste hobby’s. Vorig jaar vierde het paar hun Gouden Bruiloft. Als je al meer dan 50 jaar getrouwd bent, dan heb je vast wel een gouden tip voor pasgetrouwde stellen. Dat heeft Marian wel: “het leven is geven en nemen.”