Een creatieve dame die dol is op de natuur

Met een zwart boodschappenkarretje in haar hand, komt Brigitte aanlopen. Ze draagt een zwarte rok, een zwart vestje, een wit truitje en ze heeft een donkere bril op. Een keurig verzorgde dame met een open blik die tevredenheid uitstraalt.

Brigitte is op weg naar het winkelcentrum, waar ze meerdere keren per week haar boodschappen doet. Ze woont intussen alweer zeven jaar op de Donderberg. Daarvoor woonde ze 35 jaar in Maasniel. “We woonden erg graag in Maasniel; toch we waren toe aan iets nieuws. Toen zijn we hier komen wonen. En dat bevalt ons uitstekend”, zo legt Brigitte uit. “Het is hier erg mooi wonen. Ik geniet hier van de natuur. De vijver, de vogels en we hebben zelfs eekhoorns en egels in onze tuin. Dat is toch erg bijzonder. Ook het contact met de buren is leuk.”

Brigitte is erg creatief. Zo boetseert ze graag met klei en ze maakt siermarionetten. “Dat zijn dus marionetten om ergens neer te zetten en niet om mee te spelen”, benadrukt Brigitte. In het verleden organiseerde ze regelmatig exposities om haar werk in de picture te zetten en te verkopen. Daar is ze mee gestopt, omdat het organiseren van exposities erg veel tijd en moeite kostte. Nu steekt ze haar tijd liever in het maken van de creaties en in het genieten van de natuur om haar heen.

Dan wandelt Brigitte op haar gemak verder richting winkelcentrum. Op weg naar haar volgende tussenstop.