Een huis vol herinneringen

Pasgeleden heeft hij een grote boom in zijn voortuin uitgedaan. Het was voor hem best een beladen moment. De boom moest echt weg, was niet meer gezond. Maar het was ook een boom die het huis sierde en karakter gaf. Een boom die zijn twaalf jaar geleden overleden vader ooit had geplant.

Vorig jaar heeft hij zijn ouderlijk huis van zijn moeder gekocht. “Dan merk je dat je onbewust nogal wat herinneringen in en rond het huis koestert. Mijn vader heeft heel veel zelf gebouwd en verbouwd. Ik moet er niet aan denken dat er nu andere mensen in dit huis zouden wonen”.

Nu woont Sjors hier nu samen met zijn vriendin. “Ik was vanwege mijn studie een jaar of vijf hier weg, maar ik ben blij om hier weer terug te zijn. Het is een leuke plek om te wonen. Omdat ik hier ben opgegroeid, ken ik hier ook best veel mensen”.

Aan zijn jeugd die hij in de buurt doorbracht bewaart Sjors erg goede herinneringen. “Ik ging naar de basisschool die destijds Ankertje-Kompas heette. Na school was het hier spelen op straat. Daar speelde ik met kinderen van allerlei culturen. Daar leer je veel van en dat maakt het leven op de Donderberg ook zo bijzonder”.