Hans heeft nog geen geld op straat gevonden

Zijn hond loopt enkele meters voor hem aan de lijn. Af en toe kijkt de labrador ongeduldig om naar zijn baasje. Alsof hij zich afvraagt of zijn baasje hem wel nog volgt en of het niet sneller kan. Zijn baasje zet stapje voor stapje, daarbij steunend op een kruk.

Hans heeft een ongeluk gehad en heeft daarbij een whiplash opgelopen. “Een vrachtwagen is op volle snelheid achterop mijn auto geknald. Ik kan mijn hoofd nu lastig omhoog houden”, vertelt Hans. Het herstellen van de klap kost veel tijd. “Dat heeft wel als voordeel dat ik alles op straat zie liggen. Helaas heb ik nog geen geld gevonden”, zo grapt Hans.

Hans woont nu vijf jaar in de flat het Roosendael. Dat bevalt hem prima. “In de buurt is heerlijk veel ruimte om te wandelen met mijn hond.” Hans maakt zo’n twee keer per dag een rondje. Hans vertelt: “Mijn vrouw werkt nog. Zij wandelt in de vroege ochtend met de hond.”

Ondertussen is de hond rustig gaan liggen op grond. In afwachting wanneer zijn baasje weer verder gaat. Gelukkig voor de hond duurt het niet meer lang. De hond staat op en loopt weer verder. Daarbij weer enkele meters voor zijn baasje. Ze lopen richting flat. De wandeling zit er weer bijna op.