Het winnen van vertrouwen is belangrijk

Dilano is jongerenwerker bij Gotcha!, het jongerencentrum aan de Olieslagersstraat. Vol trots laat hij de verschillende ruimtes zien in de accommodatie.

Dilano is nu bijna een jaar werkzaam bij Wel.kom. “We zijn gestart met een nieuw team van jongerenwerkers. In het begin kostte het ons tijd om het vertrouwen van jongeren te winnen. We zijn daarvoor de wijk en straten in gegaan om zo met jongeren in contact te komen. Dat is goed gelukt, elke week komen hier tientallen meiden en jongens tussen de 8 en 20 jaar.”

De jongerenwerkers richten zich op verschillende leeftijdscategorieën. “We hebben jongensgroepen en meidengroepen, beiden in de leeftijd van circa 8 jaar tot 13 jaar en vanaf 13 jaar tot 20 jaar. Mijn focus ligt op de jongensgroepen”, zo legt Dilano uit. “Met de activiteiten die we doen kijken we vooral waar de behoefte ligt. Zo hebben we op woensdag- en donderdagavond vrije inloopavonden. We zijn dan meestal in de grote activiteitenruimte. Daar hebben we verschillende spel – en gamemogelijkheden, variërend van tafelvoetbal tot playstation. Op vrijdagavond hebben we een groep jongens die zaalvoetballen. Het mooie is dat jongeren met verschillende culturele achtergronden hier samenkomen en elkaar treffen.”

“En heel af en toe hebben we een uitstapje. Zo zijn we een keer naar Aqualand en naar Toverland geweest. Dat is voor veel jongeren echt uniek, plekken waar ze normaal nooit komen”, zo glimlacht Dilano. “Maar, ook daarvoor geldt. Het moet wel bijzonder zijn en blijven. We doen dat dan ook maar zelden.”

Woon je op de Donderberg en ben je tussen 8 en 20 jaar? Kom dan een keer naar een van de inloopavonden. Het is tof en gratis.