Jan blijft graag in de omgeving

Een groot deel van zijn werkzaam leven was Jan actief bij Phillips aan de Bredeweg. Totdat hij daar indertijd met een goede regeling mocht vertrekken. Hij woonde toen ook al op de Donderberg. Een wijk waar hij nu zo’n 45 jaar graag woont. Hij komt regelmatig in het winkelcentrum. Met zijn directe buren kan hij goed overweg. Verder heeft hij niet zo veel contacten in de buurt.

De renovatie in de Sterrenberg vindt Jan wel geslaagd: “Alleen de bakstenen van de gevels van de woningen langs de Donderbergweg vind ik persoonlijk niet zo fraai. Verder ziet het er goed verzorgd uit. Alleen helaas zie je overal nogal wat rommel liggen. Dat komt doordat het ophalen van afval is veranderd. Nu wordt het afval nog maar eens in de twee weken opgehaald.”

Een van zijn hobby’s is fietsen in de omgeving. Vanwege zijn gezondheid blijft hij dan graag in de bebouwde kom. Voor het geval er iets gebeurt. Hij kampt nogal met zijn gezondheid. Hij is een tijdje geleden ook behoorlijk afgevallen. “Wel vijftig kilo. Dat was ook wel nodig”, zo vertelt hij met gepaste trots en een brede glimlach. Dan loopt Jan achter zijn rollator weer verder. Hij heeft z’n boodschappen gedaan en is op weg naar huis.