Jeffrey dart op hoog niveau

Jeffrey is onderweg naar café Bubbels aan de Donderbergweg. Daar is Jeffrey vaak te vinden, want Bubbels is de thuisbasis van zijn dartteam. Nu het seizoen bijna voorbij is, komt hij er minder vaak. Maar zodra het nieuwe dartseizoen begint na de zomer, is hij bijna elke dag bezig met zijn sport.

Jeffrey legt uit dat dart op SuperLeague niveau spelen betekent dat je net als andere sporters hard moet trainen. In Roermond is er ook een lokale competitie genaamd de RWDC. Daar spelen ze met teams van vier spelers, waarbij er ook een vijfde reservespeler is. Jeffrey beschrijft zichzelf als een rustige en serieuze speler. “Veel mensen komen gewoon voor de gezelligheid en de sfeer, maar ik kan zeggen dat ik de sport op de eerste plaats zet.”

Buiten het darten is Jeffrey regelmatig op de Donderberg te vinden. Hij woont zelf in Kitskensberg, maar veel van zijn vrienden en familie wonen op de Donderberg. Hij komt er ook vaak om boodschappen te doen.

Jeffrey steekt een sigaar op. Roken van sigaren is zijn andere passie. Hij kan net zo enthousiast praten over sigaren als over darten. Daarna vervolgt Jeffrey zijn weg, op naar de volgende dartpartij.