Karin wandelt graag langs de Maasnielderbeek

Karin heeft eerder in de Voorstad gewoond, maar nu woont ze alweer een tijdje in de Componistenbuurt. Karin wandelt vaak met haar zevenjarige hondje genaamd Muisje. Tijdens de wandeling vandaag is ze samen met haar vriendin Yvonne, die in Melick woont.

Karin maakt zich over een paar dingen in de wijk zorgen. “Op veel plekken in de buurt zie ik rommel liggen. Het stoort me enorm dat mensen hun afval op straat dumpen in plaats van het netjes weg te gooien. Dat ziet echt niet uit en ik hoop dat mensen meer verantwoordelijkheid nemen voor het schoonhouden van de omgeving.”

Soms voelt Karin zich onveilig in de buurt. Auto’s die hard rijden in de straat of mensen die zich niet heel sociaal gedragen. Dat zorgt voor spanning. Ze zou graag zien dat er meer inspanningen worden geleverd om dit probleem aan te pakken. Een veilige buurt is belangrijk voor het welzijn en het prettig wonen in de wijk. Gelukkig heeft Karin goed contact met haar buren. Ze kennen elkaar en helpen elkaar wanneer dat nodig is.

Tot slot geniet Karin van het park langs de Maasnielderbeek. “Ik vind het prachtig en het is een favoriete plek voor mij om er met Muisje te wandelen. Het groen en de rust van het park zorgen voor een ontspannen sfeer.”

Al met al is de kijk van Karin op haar buurt wisselend. . Hoewel ze geniet van het mooie park en het goede contact met haar buren, maakt ze zich zorgen over de rommel en de criminaliteit. Ze hoopt dat er in de toekomst verbeteringen zullen worden doorgevoerd, zodat haar buurt een nog fijnere plek wordt om te wonen.