Klaar voor de vakantie

Het is een erg warme dag. In een voortuin zijn twee mannen druk bezig met het aanleggen van nieuwe bestrating. Ondanks de hitte wordt er stevig doorgewerkt. Een van hen is de bewoner, Sinan.

Hij wil het werk graag klaar hebben voordat hij binnenkort op vakantie gaat. Vandaag wil Sinan samen met zijn vriend de voorbereidingen afronden. “Morgen komt de bestrating erin. Aan de zijkanten komen bloembakken, zodat er plantjes in gezet kunnen worden.”

Sinan kijkt erg uit naar de vakantie. Hij gaat dan met zijn familie naar zijn geboortestreek, Erzurum in Turkije. “Ik ben loodgieter met een eigen bedrijf. Ik werk veel en ik maak lange dagen. Dan is het heerlijk om even een maand lang helemaal niets te moeten”, zo vertelt Sinan.

Sinan woont alweer zo’n 11 jaar op Donderberg. Daarvoor woonde hij in een flat in Maasniel. De Donderberg bevalt hem erg goed. “Hier in de buurt wonen allemaal lieve, oudere mensen.” Toch zijn er ook enkele dingen die hem wel storen in de buurt. Zo wordt er vaak erg hard gereden. Meestal in de avonduren. Ook de rotzooi die mensen op straat gooien, stoort hem enorm. Sinan en zijn vrouw zijn mensen die hun huis en tuin netjes op orde willen houden. Van achter de voordeur bevestigt zijn vrouw de woorden van Sinan.

Na een korte pauze gaan de twee mannen weer volop aan de slag in de voortuin. Nog eventjes doorbijten en dan is het klaar. En dan kan de vakantie eindelijk beginnen.