Nicole heeft hart voor haar buurt

Nicole is een enthousiaste vrouw die al haar energie en passie inzet om haar buurt, de Componistenbuurt, een betere plek te maken. Nicole woont daar al sinds haar kindertijd en zij voelt zich nauw verbonden met de wijk. Sinds vier jaar heeft ze een mini-bieb in haar voortuin, die uitgegroeid is tot een echte blikvanger in de buurt.

De mini-bieb in de voortuin van Nicole is de enige in de hele buurt. Haar vriend heeft de kast zelf gemaakt, wat het nog specialer maakt. “De kast staat vol met allerlei soorten boeken. De mini-bieb is in principe voor iedereen, maar ik richt me toch vooral op kinderen. Ik geloof sterk in het belang van lezen en ik wil graag de liefde voor boeken aan jonge lezers doorgeven. Ook staan in de kast zwerfboeken die gevolgd kunnen worden met behulp van een code. Zo kun je zien waar een boek naartoe reist”, zo legt Nicole uit.

Nicole is zelf een fanatieke lezer en dat was de reden waarom ze met de mini-bieb begon. Ze wilde anderen de kans geven om boeken te ontdekken en te genieten van de magie van lezen. Haar inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven, en regelmatig worden boeken geruild in de mini-bieb. Nicole: “Mensen uit de buurt komen niet alleen om boeken te lenen, maar ook om boeken te brengen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel belangstelling is voor de mini-bieb.”

Naast haar betrokkenheid bij de mini-bieb, verzamelt Nicole ook plastic doppen voor een stichting die zich inzet voor hulphonden. Deze doppen worden gerecycled om geld in te zamelen voor het trainen van hulphonden. Op deze manier draagt Nicole bij aan een goed doel en het is ook nog eens goed voor het milieu. Het is inspirerend om te zien hoe iemand zich op verschillende manieren kan inzetten voor de buurt.

Daarnaast is Nicole ook betrokken bij het Kindervakantiewerk Donderberg-Hoogvonderen, een initiatief dat dit jaar maar liefst 50 jaar bestaat. Het Kindervakantiewerk is een evenement dat plaatsvindt van 21 tot en met 24 augustus. Het biedt kinderen uit de buurt de mogelijkheid om samen te spelen, te leren en plezier te hebben tijdens de zomervakantie. De kinderen beleven een onvergetelijke tijd.