Pierre, de klusjesman van de flat

Een man staat met zijn hond te kijken naar de bouwwerkzaamheden aan de Kasteel Hornstraat. Er wordt daar hard gewerkt aan een nieuw woonzorgcentrum. Pierre vindt het interessant om te zien. “Het lijkt een mooi gebouw te worden, vooral met al dat hout”, zegt hij.

Pierre is voorstander van kleine zorgcentra in de buurt. “Ik heb als vrijwilliger gewerkt bij Proteion en veel mensen met een vorm van geheugenstoornissen geholpen. Mijn vader had ook dementie. Mensen met dementie onthouden vaak het best de herinneringen uit hun jeugd. Het is belangrijk om daarop in te spelen”, legt Pierre uit.

Als zijn vrouw boodschappen doet in het winkelcentrum, wandelt Pierre met zijn hond. Wandelen is één van zijn hobby’s. Hij helpt ook vaak in de flat waar hij woont. “Ze noemen me de klusjesman van de flat. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik iets repareer”, lacht Pierre. Hij zit ook in een bewonerscommissie en hij sport regelmatig om gezond te blijven.

Pierre komt uit Stevensweert en woonde lange tijd in Herkenbosch. Acht jaar geleden besloten hij en zijn vrouw naar Roermond te verhuizen, omdat het dichter bij de voorzieningen is. Pierre voelt zich erg thuis in Roermond. De hond kijkt omhoog naar zijn baasje en lijkt te zeggen dat het tijd is om verder te wandelen.