Thea en Peggy hebben het gezellig samen

Thea woont al elf jaar in de flat het Roosendael en voelt zich daar helemaal thuis. Peggy, haar vaste thuishulp, komt elke week langs om haar te helpen. Vandaag brengen ze samen glas naar de glasbak. Peggy maakt ook het huis schoon en daarna drinken ze samen koffie. Deze momenten zijn heel belangrijk voor Thea.

Voordat Thea in de flat woonde, woonde ze in de Bachstraat. Op donderdagmiddag gaat Thea graag kienen en elke vrijdag bezoekt ze de Ontmoetingsruimte in de Donderie. Daar treft ze buurtbewoners en kan ze boeken ruilen. Thea en Peggy zijn blij met het nieuws dat er misschien een nieuwe bibliotheek op de Donderberg komt. Ze vinden het een mooie ontwikkeling voor de wijk.

Thea heeft vier dochters en een zoon, die allemaal in de buurt wonen. Ze verloor haar man al vroeg; hij was nog geen 50 jaar. Ze heeft veel moeten bevechten, dat heeft haar sterk en zelfstandig gemaakt.

Peggy heeft drie kinderen en werkt als thuishulp. Al haar cliënten wonen in de buurt. De relatie tussen Thea en Peggy is meer dan alleen zorg. Ze delen gezellige momenten, zoals het drinken van koffie en het praten over hun leven. Peggy’s wekelijkse bezoek is niet alleen praktisch, maar ook een bron van steun en gezelligheid voor Thea.