Vandaag hebben Mieke en Wim vlaai bij de koffie

Mieke en Wim zijn al tientallen jaren buren van elkaar. Elke dag komen ze even bij elkaar om een kopje koffie te drinken. Als het goed weer is en het zonnetje schijnt, dan zitten ze gezellig in de voortuin. Net als vandaag. En deze middag is er appelvlaai en abrikozenvlaai bij de koffie. Eten doen ze ook  regelmatig samen. Want met zijn tweeën is het toch net even gezelliger.

Wim (83 jaar) woont al een halve eeuw in zijn huis in de Componistenbuurt. Hij was vroeger bouwvakker “Ik heb alles in huis zelf verbouwd. Van keuken tot badkamer”, zo vertelt hij met enige trots. In het huis woonde hij met zijn vrouw en vier kinderen. Zijn vrouw is overleden en zijn kinderen zijn al lang het huis uit. “Mijn jongste zoon woont in Engeland, een ander woont in België”, verlet Wim. Wel woont een van zijn kinderen ook in dezelfde buurt.

Mieke (67 jaar) heeft net als Wim vier kinderen. Ze heeft ook maar liefst 18 kleinkinderen en al 2 kleinkinderen. Mieke woont al 32 jaar op de Donderberg. Haar man is twaalf jaar geleden overleden.

Beiden hebben dus de wijk zien groeien en zien veranderen. Zeker als ze gezellig in het voortuintje zitten, zien ze veel voorbijkomen. “Er wordt vaak erg hard gereden. Dan hou ik mijn hart vast voor kinderen op de fiets”, uit Mieke haar bezorgdheid.