Vanuit Hoogvonderen naar de Donderberg

Een dame met paardenstaart en grote oorbellen staat met haar fiets vlakbij de ingang van het winkelcentrum. Met een redelijk vlot tempo laadt ze haar boodschappen uit de boodschappenwagen in haar mandje voorop haar fiets. Haar fietstassen zitten al behoorlijk volgestopt.

Ja, ze heeft nogal wat boodschappen nodig glimlacht ze vriendelijk: “Ik heb een groot gezin met vier personen en drie honden. Haar kinderen zijn 14 en 11 jaar. Dan gaat er nogal wat doorheen.  Ik kom hier daarom regelmatig om boodschappen te doen.  Ik kom altijd op de fiets.”  Trots wijst ze daarbij op haar fiets, een e-bike. Dat maakt het vervoeren van haar boodschappen wel een stuk makkelijker.

Ze woont met haar gezin op Hoogvonderen. Eigenlijk heeft ze het winkelcentrum op de Donderberg herontdekt toen de supermarkt uit haar wijk verdween. “Ik moest op zoek naar een andere supermarkt op fietsafstand. Hier op de Donderberg heb je alles onder één dak. Het is hier bovendien gezellig”, vertelt ze enthousiast.

Dan heeft ze al haar boodschappen in de tassen en mandje weten op te bergen. Het is tijd om verder te gaan. De e-bike wordt aangezet en soepeltjes fietst ze weer weg in de richting van Hoogvonderen.