Veel gezelligheid in de voortuin

Als het een beetje lekker weer is, zitten ze graag in hun voortuin. Ook vandaag schijnt het zonnetje weer en genieten de man en vrouw van hun weidse uitzicht. “We zitten hier heerlijk en hebben geen telefoon of iPad nodig, We praten en genieten”, zo vertelt de man met een brede glimlach. Twee dames met een baby zijn op bezoek bij het echtpaar.

Hassan en Dina wonen al zes jaar op de Donderberg. “We zijn verhuisd voor onze kinderen. We hebben nu meer ruimte dan waar we eerst woonden”, legt de Dina uit. Het gezin telt drie kinderen, twee jongens en een meisje. De jongste is 6 jaar en zit op de Synergieschool. De andere twee zitten inmiddels op het voortgezet onderwijs. De dochter doet tweetalig onderwijs op BC Broekhin. De oudste zoon zit op het Roercollege Schöndeln, op het Technasium.

Beiden komen uit Libanon en kennen elkaar al heel erg lang. Hassan is al sinds 1995 in Nederland en Dina vanaf 2006. Ze voelen zich helemaal thuis op de Donderberg. Hij werkt als chef-kok in een Bistro in Roermond. Dat werk doet hij al 17 jaar en het bevalt hem prima. Het leukste vindt hij om leerlingen te begeleiden en te coachen. Dina werkt als data analiste en is onlangs van werkgever veranderd.