Voor olijfolie naar de Donderberg

Een jonge vrouw met kinderwagen komt aanlopen over de Donderbergweg. Ze heeft net boodschappen gedaan en is nu op weg naar huis. Ze heeft er stevig de pas in.

Fabiona woont niet op de Donderberg, maar in een wijk in de buurt. “De olijfolie was op en die heb ik strakjes nodig bij het koken. Er is bij mij in de buurt ook wel een supermarkt, maar die heeft niet zo’n fijne olijfolie”, glimlacht ze. Haar dochtertje Elisabeth is 1 jaar oud en ligt tevreden in de buggy. Ze kijkt wat rond en houdt haar knuffel stevig vast in haar handjes. Moeder en dochter gaan zo vaak mogelijk naar buiten om te wandelen of om andere leuken dingen te ondernemen. “Ik werk fulltime, maar ik wil wel graag zo veel mogelijk tijd met mijn dochter doorbrengen.”

Als ze wandelt dan is dat telkens weer een andere route. Op de Donderberg komt ze eigenlijk niet heel veel. Meestal is dat toch richting binnenstad of andere stadsdelen. Elisabeth begint wat ongeduldig te worden vanwege het lange stilstaan. Ze is liever in beweging. Fabiona haalt de wandelwagen van de rem en wandelt weer verder. Thuis kan ze beginnen met koken.