Xavier is sinds drie maanden vrijwilliger in de Ontmoetingsruimte

Waar kun je tijdens de huidige lockdown naartoe om andere mensen te ontmoeten? Immers veel plekken waar je normaal naartoe kunt, zijn nu dicht. Wel kun je terecht in de Ontmoetingsruimte in de Donderie die ook in de lockdown geopend is. Dat is wel beperkter dan anders. Zo zijn de openingstijden iets aangepast en er is geen koffie of thee voor de bezoekers.

Een groepje enthousiaste vrijwilligers runt de Ontmoetingsruimte. Zij verwelkomen dagelijks de gasten en ze organiseren regelmatig activiteiten. Sinds zo’n drie maanden is Xavier hier als vrijwilliger aan het werk. Hij is gastheer en maakt regelmatig een praatje met de mensen. En als het weer mag, schenkt hij koffie of thee voor de gasten.

Xavier woont al ruim 15 jaar op de Donderberg. Hij woont nu in een flat en heeft het in de buurt erg naar zijn zin. De vrijwilliger is in Kongo geboren en kwam in 1998 naar Nederland, vanwege de oorlog in zijn geboorteland. De Nederlandse cultuur was voor hem wel wennen. Maar nu hij eraan gewend is voelt hij zich helemaal ingeburgerd.

Iedereen is van harte welkom in de Ontmoetingsruimte in de Donderie. De Ontmoetingsruimte is dagelijks geopend. Op maandag en vrijdag van 10 tot 12 uur, op dinsdag en donderdag tussen 10 en 15 uur en op woensdag van 10 tot 13:30 uur. Op dinsdagmiddag is het bovendien knutselmiddag en kan er tussen 13.00 en 15.00 volop worden geknutseld. Loop gerust een keer binnen, om thuis even weg te zijn of een praatje te maken met buurtgenoten.