“We willen hier nooit meer weg”

Erika en Thea wonen samen met hun hond Milo al 27 jaar op de Diepenbrockstraat in Roermond. Een heerlijke en rustige plek om te wonen vinden de dames. “Het winkelcentrum is dichtbij en vanuit de tuin lopen we zo richting de Maasnielderbeek en het groen. Onze woning is compleet gelijkvloers. En omdat we allebei wat minder mobiel zijn is dat ideaal.”

Het was het meer dan waard

De woning van Erika en Thea werd recent uitgebreid gerenoveerd. Het dak werd vernieuwd, de spouwmuren en de kruipruimte werden geïsoleerd, er kwamen zonnepanelen op het dak en er werd een nieuwe badkamer geplaatst. Daarnaast werden alle kozijnen en ramen, de voor- en achterdeur vervangen en werd het hele plafond vernieuwd. Een flinke klus maar de dames kijken er met een positief gevoel op terug. “We hebben ons even moeten behelpen maar het was het meer dan waard. Het is veel warmer in huis, minder gehorig en we wekken onze eigen energie op.”

“Je moet de werklui goed verwennen”

Onder het motto ‘wie goed doet, goed ontmoet’ hebben ze de werklui goed verwend. “Elke dag koffie, iets lekkers erbij en ook af en toe een frietje. Ze zijn toch een hele tijd in je huis bezig, dan kun je maar beter meewerken en op een prettige manier met elkaar omgaan” aldus Thea.

“Perfect die rustwoning”

Met name voor Erika was het erg fijn dat ze tijdens de renovatie af en toe naar de zogenaamde rustwoning kon verkassen. Dit is een ingerichte woning waar mensen een kop of thee kunnen drinken, een douche kunnen nemen of zich gewoon even uit het verbouwingstumult terug kunnen trekken. “Toen bij de renovatie van het dak de afvoer verstopt raakte en daardoor de hele woning blank stond na een fikse regenbui was ik blij dat we hier even tot rust konden komen,” vertelt Erika.

De dames hopen dat ze nog een hele tijd van hun mooi gerenoveerde woning kunnen genieten. En dat gunnen wij hen van harte!

Woningen op de Donderberg