Actief gezond opnieuw op het menu

Op 24 januari start weer de gratis cursus Actief Gezond. Tijdens 5 lessen van elk een dagdeel op de donderdagmorgen gaan (maximaal) 12 vrouwen aan de slag met het thema eten, positieve gezondheid en bewegen. Na afloop ontvangt iedereen een certificaat. De bijeenkomsten vinden plaats bij Maximina.

Samen eten en bewegen

“Koken met onbekende groenten zoals pastinaak, zoete aardappel en tuinbonen in de keuken van Maximina, maar ook werken aan de buik- en bilspieren onder leiding van een sportinstructrice van Sportservice Roermond. Andere vrouwen ontmoeten en praten over hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. De cursus was ontzettend interessant, leuk én gezellig. We vonden het heel erg jammer toen de lessen waren afgelopen”. Dat vertellen Helen en Fatima terwijl ze terugkijken op de cursus Actief Gezond die ze in 2017 hebben gevolgd. Ondanks dat ze allebei de Nederlandse taal nog niet helemaal onder de knie hebben, was dat voor de cursus geen enkel probleem. Het spinnenweb van positieve gezondheid en de Schijf van Vijf zijn modellen die zij nog goed tussen de oren hebben. Helen en Fatima weten nu dat gezonde voeding ook lekker kan zijn en hoe belangrijk bewegen is. Het geleerde passen ze ook thuis toe. En zelfs hun kinderen zijn nu meer bewust met hun gezondheid bezig en staan wat vaker stil bij de hoeveelheid suiker in tussendoortjes en frisdrank. Cola en appelsap staan nu niet meer standaard in de ijskast. “Geef je op voor de cursus. Die is erg goed en heel leerzaam”. Dat advies geven Helen en Fatima mee aan alle vrouwen van Roermond.

Aanmelden kan nog

Heeft u zin om deel te nemen aan de gratis Cursus Actief Gezond? Meld u dan aan bij Maximina via info@maximina.nl of telefonisch 0475 32 33 88.