Afval in onze mooie Donderberg. Help mee en houd de Donderberg schoon en netjes!

(uit wijkblad Donderberg, maart 2017)
Elk huishouden produceert afval. Het is belangrijk dat het afval goed gescheiden wordt. Want samen kunnen we de hoeveelheid restafval dat de verbrandingsoven in gaat, verminderen! Afval in de gemeente Roermond wordt gescheiden in:

afval-waarheen

Kijk op uw Afvalwijzer die u in december ontvangen heeft of kijk op Mijn Afvalwijzer voor de juiste ophaaldagen bij uw adres. Zet uw duobak, emmers en plastic heroes zakken op de ophaaldag vóór 07.30 uur voor uw woning aan de openbare weg. Zo voorkomt u dat uw afval blijft staan.

Glas, textiel, blik en drankenkartons containers bij Winkelcentrum
Glas, textiel, blik en drankenkartons kunt u in de containers doen. Op de Donderberg staan deze containers bij het winkelcentrum. We zien helaas dat er regelmatig afval naast deze containers wordt gezet. Maar dat is illegaal en leidt tot overlast en kosten voor het opruimen.

afval-nietPlaats dus nooit afval op of naast deze containers.
De boete bedraagt € 370.

Toegang tot Milieupark (tegenover de papierfabriek)
Alle inwoners van de gemeente Roermond krijgen toegang tot het Milieupark om hun afval in te leveren dat niet thuis hoort in de
duobak of de containers. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee. Op www roermond.nl/afval vindt u meer informatie over afval inleveren bij het Milieupark, Mijnheerkensweg 31 in Roermond

HELP MEE EN HOUD DE DONDERBERG SCHOON EN NETJES!