“Als je wilt gaan voetballen, dan moet je zelf voetbalschoenen regelen”

Het is de grote droom van veel jongens en meisjes. Debuteren tijdens een EK kwalificatiewedstrijd en dan ook nog eens dé winnende treffer maken. Voor Abedellah Idlaasri, beter bekend als Appie, had zijn droom niet fraaier kunnen uitkomen. Hij speelde zijn eerste EK kwalificatiewedstrijd in het Nederlands zaalvoetbalteam in de aanloop voor het EK in Tsjechië . Een wedstrijd in en tegen België en hij scoorde de winnende goal. Sinds die tijd speelt hij altijd met rugnummer 14, zijn eigen geluksnummer.

Als jonge jongen droomde Appie over een prachtige voetbalcarrière. Echter in een gezin met vijf kinderen waren de mogelijkheden erg beperkt. Die carrière liet op zich wachten. Mijn vader zei tegen mij: “Als je wilt gaan voetballen, dan moet je zelf voetbalschoenen regelen.” Appie was vaak op straat te vinden om te voetballen. Ook liep hij sportvelden en sporthallen af om voetbal te beleven. Daar waar het mogelijk was hielp hij mee, met bijvoorbeeld ballen oppompen en spullen klaarzetten. Appie: “Mijn interesse ging vooral uit naar zaalvoetbal. De snelheid en techniek die het spel heeft vind ik super.”

Vaste waarde

Inmiddels heeft Appie een enorme reputatie opgebouwd. Zo speelde hij ruim 60 interlands en heeft hij herinnering aan veel hoogtepunten. Zoals een magische interland tegen Brazilië in het Forta Leza stadion met 16.000 toeschouwers. Hij bloeide op onder de vleugels van de uit Maastricht afkomstige bondscoach, Vic Hermans. Nu is hij al sinds jaar en dag een vaste waarde binnen Tigers Roermond. De Tigers Roermond spelen eredivisie en draaien daar in de bovenste top mee. Ook het 2e team van de Tigers ligt goed op koers. Ze kunnen dit seizoen kampioen worden en dan promoveren naar de eerste divisie. Kortom, de Tigers bloeien meer dan ooit tevoren.

“De dingen die je leert in het voetballen, kun je ook elders toepassen”

Jongerenwerk

Zijn kennis en ervaring wil hij nu overbrengen op de jongere spelers in het team. Dat doet hij niet alleen als speler van het eerste, maar ook in zijn werk bij DB4All. Appie: “Op 15 oktober ben ik als jongerenbegeleider gestart bij DB4All. Ik begeleid jongeren die problemen hebben bij opleiding, school of werk. Een supermooie baan. Omdat ik een voorbeeldrol vervul, hebben de jongeren vertrouwen in mij.” Iedereen in de wijk kent Appie en hij kent de families ook goed. En daardoor hebben ook ouders veel vertrouwen. “De jongeren nemen veel van mij aan. Daardoor kan ik dingen bereiken voor hen, die anders niet zouden lukken”, zo vertelt Appie vol trots.

Of het nu om voetbal, school of werk gaat, alles draait om je mentaliteit en skills. “De dingen die je leert in het voetballen, kun je ook elders toepassen. Dan gaat het om zaken als samenwerking, doorzettingsvermogen, inzicht en zelfvertrouwen”, zo besluit Appie.

 

 


Play-offs

De Tigers strijden mee om een plekje in de play-offs. De eerste 4 uit de competitie nemen het tegen elkaar op. Hiermee kunnen de Tigers Roermond zich goed op de kaart zetten. Er is hen veel aan gelegen om de play-offs te halen. Kom hen eens aanmoedigen tijdens een van de thuiswedstrijden in de Jo Gerrishal.

 

 


Welkom bij de Tigers Roermond

Tigers Roermond is een enorm grote zaalvoetbalclub met zo’n 400 spelers. Naast de eerste twee teams die in de hoogste regionen spelen heeft de club veel andere teams. Van jeugd tot recreanten, waarvan de meeste op zondag actief zijn.

Vind je zaalvoetbal leuk en lijkt het je wat om mee voetballen? Dan ben je op zondag van harte welkom in de sporthal Donderberg aan de Donderbergweg.

Om 10 uur starten de jongste spelers van 5 tot en met 7 jaar. Tussen 11.30 en 13.00 uur is het de beurt aan kids tussen 8 en 12 jaar. Tussen 13.00 en 14.00 uur voetballen de 12 tot en met 15 jarigen. Daarna is het beurt aan de jongeren onder 17 jaar, waarna ook nog verschillende recreantenteams een partijtje spelen. Nu tijdens de coronacrisis wordt er niet gevoetbald in de sporthal. Zodra de sporthal weer open gaat en sporten in groepen weer is toegestaan, gaan de Tigers ook weer van start.

Wil je meer informatie kijk dan op de Facebookpagina van Tigers Roermond of neem contact op met Chaib Ramdani (06-84028265).

 

De voetbalcompetitie ligt op dit moment stil. De foto’s in dit artikel zijn gemaakt voordat de coronamaatregelen werden ingesteld.