Als kinderen hadden we hier in de buurt samen veel lol

Ze zit in de deuropening en kijkt blij toe hoe haar dochtertje in het voortuintje aan het spelen is. Rebecca is een enthousiaste jonge moeder van 27 jaar. In het huis woont ze samen met haar dochtertje en haar moeder. “Ik woon al vanaf mijn 3e op de Donderberg. Ik heb er een fijne kindertijd gehad. We waren altijd buiten aan het spelen. Zoals turnen en spelletjes doen. Daar trof je kinderen uit allerlei culturen. We hadden samen veel lol en we leerden veel van elkaar. Ook mooi dat er van alles te beleven was in de wijk. Zo zagen de politie die achter boeven aan het jagen was. We vonden dat als kinderen prachtig en spannend”, zo kijkt Rebecca met een brede glimlach terug op haar eigen kindertijd.

De coronatijd had een grote impact op haar. “Ik was net begonnen als medewerkster in de thuiszorg en ik ben blij dat ik mijn baan heb kunnen behouden. Zo kan ik werken aan mijn toekomst.”

Na de zomervakantie start Wonen Zuid met de renovatie van de woning. “Het huis wordt aan de binnen- en buitenkant opgeknapt. Dat is ook wel nodig. We hebben nu een lekkage en we moeten overal emmers neerzetten. We zullen eerst volop in de verbouwing zitten. We gaan dan ook tijdelijk het huis uit. Ja, als het huis opgeknapt is, dan zullen we er weer met veel plezier wonen”.