Bank-pretjes en -praatjes

(uit Wijkblad Donderberg, april 2017, door Hans Vas)

ontmoetbankjes-met-kussensEindelijk staan ze er dan: de bankjes in het winkelcentrum. “Oud nieuws” denkt u nu. Want we zijn er via de media mee overgoten, dus laten we niet teveel uitweiden. Behalve natuurlijk nog ’s zeggen hoe blij we zijn dat we nu na al die jaren kunnen zitten bij het shoppen (okay, Akdeniz, Linders etc). Ik weet ‘t, ’t kon al langer, maar dit is extra handig als je effe geen consumptie wilt en voor de snelle boodschap toch even wilt zitten of je komt plots iemand tegen en je “hangt” alweer te lang. TOP!)

En alle complimenten voor zij die het voor mekaar hebben gebokst. En die enòrme planten dan! Mens! Laten we bidden dat ze het doen, want het zijn levende wezens die veel licht en liefde van de voorbijgangers etc. nodig hebben.

ontmoetbankjes-kussens-en-damesHet begon ooit met een wedstrijd. Ik weet nog dat er een mevrouw was die toen had gewonnen met haar idee voor plantenbakken in het winkelcentrum of iets in die geest. Zal die er ook bij betrokken zijn? Laten we het hopen. En dan die schoonheden van kussentjes! Jemig de Donderbergse creativiteit spat er van af. Prachtige kleuren!

Het zijn Spaanse bankjes geloof ik en ik moet zeggen, na een eerste zit: die Spanjaarden hebben duidelijk een smallere kont dan u en ik: het gemiddelde Donderbergse achterwerk is nèt wat breder. Het zit zelfs beter met een kussentje òp schoot in plaats van eronder: heb je meer plaats. Nou ja niet zeuren, alles went en laten we vooral een gegeven bank niet in de bek kijken.

Spannend ook hoe de BOP (de Bankjes Onderhouds Ploeg) binnenkort te werk gaat. Zij opereren vanuit de Donderie en wel vanuit de Ontmoetingsruimte, dus ik zit eersterangs en zal er vast nog ’s verslag van doen. LEUK is het vooral allemaal en als iets aansluit bij deze nieuwe lente is het dìt wel, dus laat gaan, laat gaan met die bankjes!

© Hans Vas