Bewoners Heidebaan bieden handtekeningen aan voor een veilige straat

Bewoners van de Heidebaan in Roermond hebben woensdag 24 augustus 79 handtekeningen aangeboden aan wethouder Vincent Zwijnenberg. Ze willen dat de gemeente hun straat veilig maakt.

De Heidebaan is een 30-km zone, maar door de inrichting van de weg kan en wordt er veel harder gereden, met name in de avonduren. Ook is de straat een geliefde sluiproute voor auto’s en zelfs kleine vrachtwagens. De bewoners ondervinden hier ernstige hinder van en zijn zelfs bang voor ernstige ongelukken. Om de gemeente op te roepen de straat veilig te maken hebben ze handtekeningen opgehaald.

Initiatiefnemer Ronald Housmans: “Het is iedereen wel duidelijk dat deze situatie moet veranderen. Veilig Verkeer Nederland heeft in een rapport in 2020 ook aangegeven dat de straat onveilig is. Mooi om te zien dat de bewoners zelf met een oplossing komen die financieel niet veel kost en veel steun heeft. Ik reken erop dat de wethouder dit snel gaat uitvoeren. Maak de Heidebaan veilig! Niets doen is geen optie!”, aldus Housmans.

Wethouder Zwijnenberg heeft de aanwezigen bedankt voor de uitnodiging, het nieuwe college B&W vindt het heel belangrijk om samen met de bewoners van Roermond te kijken naar oplossingen om de stad nog mooier te maken. Hij heeft toegezegd uiterlijk oktober met een inhoudelijke reactie te komen.

 

Wethouder Zwijnenberg neemt 79 handtekeningen in ontvangst van bewoners Heidebaan.     Foto: Dré Peeters