Birol de beheerder

(uit Wijkblad Donderberg, september 2018, door Diana Bolk)

Als je de Donderie binnenloopt dan krijg je meteen te maken met Birol. Hij zit in zijn kamertje, loopt met stoelen en tafels te slepen of is met een of andere klus bezig. Zodra er iets is … Birol weet raad of lost het op. Maar wie is Birol??

Birol Yuksel komt uit Nevşehir (stad), Turkije. In 1996 kwam hij naar Nederland. Hij heeft een dochter van 13 en een zoon van 18. En dames … hij is weer vrijgezel!

Toen hij een tijdje in Nederland woonde, ging Birol werken bij Wel.kom. Onder andere bij de Schatkist met ongeveer 200 kinderen en als beheerder van het Vadercentrum met zo’n 250 leden. Daarna was hij ruim vijf jaar beheerder van “het Trepke”. In 2011 werd hij gedetacheerd bij de SWAR waar hij na 1 jaar een vast contract kreeg. Eerst in de Velderie en daarna (gelukkig) bij de Donderie. Als beheerder heeft hij veel taken. Maar als je hem door het gebouw heen ziet lopen zou je niet zeggendat hij aan het werk is …. hij geniet echt van zijn werk en de mensen om hem heen en dat merk je aan alles.

Het hele gebouw onderhouden o.a. reparaties, alarm en brandmelders nakijken, stoelen en tafels klaar zetten voor de volgende vergadering, de vloeren schoonmaken enz en dan ook nog ff tussendoor nog BHV’er spelen.

Je ziet dat hij van elke minuut geniet. Niets is hem teveel. Als je wat vraagt probeert hij het altijd op te lossen. En voor een koekje doet hij alles….hahaha. Hij is een echte Donderberger geworden en dit bevestigd hij nogmaals door zelfs op de Donderberg te komen wonen. Hij woonde eerst op Hoogvonderen in een appartement met veel oudere mensen en er was weinig te doen. Toen er een woning op de Donderberg (Sterrenberg) vrij kwam dacht hij ook geen moment na, deed een aanvraag en “YES” vanaf toen had hij een echt huis met een tuin en veel jonge mensen om zich heen. Maar toch een rustige buurt en op loopafstand van zijn geliefde Donderie.

Maar onze bezige bij kan niet stil zitten dus als je op vrijdag- of zaterdagavond een taxi nodig hebt dan kun je Birol bellen (06-14602540).