Bouw Donderhof feestelijk van start

Donderdag 7 maart was het feest op de Donderberg. Deze dag werd namelijk de start van de bouw van Donderhof gevierd. Daarbij waren tientallen buurtbewoners en diverse partners aanwezig. Wonen Limburg is bezig met dit speciale nieuwbouwproject op het braakliggend terrein tegenover het winkelcentrum.

Dit nieuwbouwplan maakt het straks het mogelijk dat mensen die intensieve zorg nodig hebben, prettig oud kunnen worden op de Donderberg. In de eigen vertrouwde omgeving, waar rekening wordt gehouden met de leefwereld, taal, eetgewoonten, rituelen en gebruiken die passen bij de bewoners. Hoe fijn is dat!

Op de benedenverdieping komen 15 zorgstudio’s voor mensen met dementie en 15 voor mensen met lichamelijke/somatische klachten. Ook komen er gezellige huiskamers en ruimtes die voor verschillende dingen gebruikt kunnen worden. Op de eerste en tweede verdieping komen in totaal 16 sociale huurappartementen.

Tülay Arslan en Chelsea Lemmens gaan de zorg regelen, met hulp van Powered bt Proteion. “We houden rekening met de gewoontes en gebruiken van bewoners. Het woonzorgcentrum wordt een afspiegeling van onze wijk, maar mensen van buiten de Donderberg zijn ook welkom. Er komen ook werk- en leerplekken voor mensen die met passie in de ouderenzorg willen werken. En we willen goed samenwerken met andere organisaties in de buurt”, zo vertellen de twee zorgondernemers vol trots.

Wonen Limburg wil met Donderhof niet alleen een fijn thuis bieden aan bewoners, maar ook iets neerzetten dat duurzaam is. Het gebouw wordt helemaal gemaakt van hout (CLT-hout), wat beter is voor het milieu. Het hout dat gebruikt wordt, groeit snel aan in Europese bossen.

Heijmans gaat het gebouw bouwen. Eerst moeten er nog wat bomen weggehaald worden, dat gebeurt binnenkort. De bouwers verwachten in mei te beginnen en hopen dat het gebouw klaar is rond de zomer van 2025.

Donderhof maakt deel uit van het Wijkontwikkelingsproces Donderberg. Hier werken Provincie Limburg, Gemeente Roermond, Wonen Limburg en Wonen Zuid samen aan de toekomst van de wijk Donderberg.