Bruisende Burendag op 23 september

Braderie Burendag 2017Op 23 september bruist het op de Donderberg tijdens Burendag nog nét iets meer dan voorgaande jaren. Naast de Componisten-Braderie en de activiteiten op de Sterrenberg is er namelijk ook een Vliegenierstoernooi én de opening van de wereldkeuken van Maximina. Zo doen we dat op de Donderberg!

Componisten-braderie
Van 10.00 tot 16.00u hebben de samenwerkende Bewonersgroepen Componistenbuurt ook dit jaar weer een mooi programma samengesteld. Op de Beethovenstraat staan naast leuke kramen ook genoeg eet- en drinktentjes, een springkussen, ballonnenclown Tallie, een terras bij de Woonkamer van de Buurt én een heus Oudhollands treintje dat je van de Mozartstraat naar de Olieslagersstraat in de Vliegeniersbuurt brengt!

Om 12.00u is er nog een speciaal programmaonderdeel. Dan lanceert wethouder Smitsmans bij de Woonkamer van de Buurt het bijzondere initiatief Buurtgezinnen.nl. Buurtgezinnen zorgt ervoor dat ouders weer op adem kunnen komen en kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen.

Bekijk de poster voor meer informatie.

burendag vliegeniersbuurtVliegenierstoernooi en andere kinderactiviteiten

De Vliegeniersbuurt is van 13.00 tot 16.00u de buurt voor de jeugd. Op het Cruyff court is voor alle 8 tot en met 16-jarigen een voetbaltoernooi. Op de Olieslagerstraat zijn er Oudhollandse spelen, een luchtkussen, een koets met paarden, stoere oldtimers en een speciale kindervrijmarkt. Er zijn stempels te verdienen en prijzen te winnen. Zorg dat je erbij bent!

Om gemakkelijk van de kinderactiviteiten in de Vliegeniersbuurt naar de Componisten-braderie te gaan, rijdt er een oud-Hollands treintje van de Olieslagersstraat naar de Mozartstraat in de Componistenbuurt.

Bekijk de poster voor meer informatie.

Burendagactiviteiten Sterrenberg

Rond 17.00 uur op diezelfde 23 september, gaat de feestelijke Burendag op de Sterrenberg van start. Deze keer met superleuke optredens van kinderen, een springkussen, een Surinaamse modeshow en de mogelijkheid om je te laten schminken. Het feest eindigt in de Sterrenberg om 20.00 uur.

Opening Donderse Wereldkeuken Maximina

Na de ingrijpende verbouwing opent Maximina op Burendag haar nieuwe Donderse Wereldkeuken. Het belooft feestelijk te worden, want het 15-jarig bestaan van Maximina wordt ook gevierd. Het programma is als volgt:

14:00u de deuren gaan open; Maximina’s activiteiten worden gedemonstreerd
14.30u officiële opening door wethouders Smitsmans en IJff en Maximina-voorzitter Liesbeth van Soest
14.45u openingslied door koor Sonkolore
15.00u prijsuitreiking van ‘Het lekkerste wereldgerecht’ waarbij de deelnemers van de Donderse Wereldkeuken aan het woord komen
15.30u muzikaal intermezzo
16.00u afsluiting

Tijdens de opening van de Donderse Wereldkeuken worden wereldse hapjes gepresenteerd. Natuurlijk bereid in de nieuwe keuken en onder leiding van Edwin Soemang, chef-kok van restaurant ONE.

Tip: in de week ná de opening is er iedere dag een gratis lunch bij Maximina om 11.30u. Ook is er een gratis high-tea om 14.30u.

burendagBurendag, een initiatief van het Oranje Fonds

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.