Buurtcamping zoekt vrijwilligers

De Buurtcamping is in Roermond op zoek naar enthousiaste buurtbewoners met een hart voor de buurt! De Buurtcamping is een driedaagse pop-up camping in een (stads)park gedragen door vrijwilligers en betrokken bewoners die de camping met hulp van de landelijke stichting organiseren. Het grote doel? De sociale samenhang in buurten verbeteren door ontmoetingen tussen buren te stimuleren en mensen met elkaar te verbinden. Word jij in 2024 de nieuwe campingbeheerder of vrijwilliger van de leukste campingbeweging van Nederland? Schrijf je dan snel in voor de informatieavond op 29 februari a.s. in ‘De Donderie’ via kiki@de-buurt.nl.

Wat is een Buurtcamping precies?

Tijdens De Buurtcamping wordt een (stads)park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. Je kampeert dus in je eigen buurt met je buren, vrienden en kennissen. Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel samen en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen, wat zorgt voor meer betrokken buren en nieuwe vriendschappen.

Zo benadrukte een kampeerder op De Buurtcamping van Groningen Lewenborg:

“Het gevoel van saamhorigheid is onbetaalbaar, je gaat als gezin op vakantie maar eenmaal op de Buurtcamping voelt het alsof je met z’n allen op vakantie bent! Daardoor knoop je ook veel makkelijker een praatje aan en ontdek je de verhalen achter mensen die je voorheen alleen van gezicht kende.”

Maarten Hupkes, directeur van De Buurt beaamt dit: ‘Met de Buurtcamping verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven te vragen’. ‘Juist in deze tijd, vervolgt Hupkes, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Hier leveren wij met de Buurtcamping een grote bijdrage aan’.

Ben jij een betrokken buurtbewoner en wil je meer weten?

Een Buurtcamping organiseer je niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Op dit moment is De Buurtcamping druk bezig met de planning voor het campingseizoen van 2024. Lijkt het jou leuk om meer informatie te krijgen over het worden van campingbeheerder en/of vrijwilliger? Geef je dan op voor de bewoners informatieavond in ‘De Donderie’ op 29 februari a.s. van 19.30 tot 21.00 uur via kiki@de-buurt.nl.