Cameratoezicht bij afvalcontainers winkelcentrum

Op de parkeerplaats bij het winkelcentrum staan ondergrondse containers voor glas, luiers en textiel. Gelukkig gooien de meeste mensen hun afval netjes in de containers. Toch ligt er regelmatig afval rond de containers en worden zakken met afval naast de containers gezet. Veel mensen storen zich hier al jaren aan. Het afval veroorzaakt problemen. Het ziet slordig uit en het opruimen kosten extra geld.

Om dit te stoppen, wordt nu een proef gedaan met cameratoezicht. Dit gebeurt ook nog op twee andere plekken in Roermond, aan de Venloseweg en Veldstraat. De camera’s helpen om de overlast tegen te gaan.. Hierdoor wordt het veiliger en schoner. De camera’s brengen mensen in beeld die iets strafbaars doen.

Afval moet in de juiste container of op de juiste manier worden weggegooid. Het is altijd verboden om afval naast de containers te plaatsen. Je kunt hiervoor een boete krijgen die kan oplopen tot €419,-.

Deze proef is onderdeel van een groter plan om afvaldumping en het verkeerd weggooien van afval te stoppen. Op de Donderberg werkt een groep samen met de gemeente Roermond en andere organisaties om de verrommeling aan te pakken.

Meer informatie

Voor meer informatie over afvalinzameling, kun je terecht op www.roermond.nl/afval of kijk op mijnafvalwijzer.nl.