Caribisch Antilliaans Platform presenteert zich met event

Foto: Marco Kolsteeg Beeld-Spraak

Het was een tijdje stil rondom de Antilliaanse gemeenschap. Deze stilte is nu doorbroken met een prachtige dag waarin de nieuwe werkgroep van het Caribisch Antilliaans Platform zich presenteerde. Een dag vol gezelligheid, informatiemarkt, muziek en hapjes.

Het nieuwe Platform presenteerde zich bij jongerencentrum Gotcha aan de Olieslagersstraat. De stilte werd letterlijk doorbreken met een geweldig optreden van de Five Star brassband. Daarmee zat de stemming er al direct goed in. Na dit optreden was het tijd voor de leden van de werkgroep om zich te presenteren. Deze bestaat uit Alexandra Doornenbal, Gloria Doornenbal, Empy Serberie en Iris Michel.

Alexandra (l) en Gloria. Foto: Marco Kolsteeg Beeld-Spraak

Op weg helpen

“We zijn vrijwilligers die een brug willen slaan tussen onze eigen achterban; bewoners afkomstig uit het Caribisch gebied; en andere bewoners in Nederland. We willen graag het aanspreekpunt zijn voor jou en formele instanties. We delen graag ons kennis en ervaring en helpen je op weg bij vragen.” Het platform wil alle mensen uit het Caribisch gebied graag helpen bij hun zoektocht naar een plek binnen de samenleving. “Daarbij vergeten we niet hoe belangrijk het is om de eigen cultuur te behouden. We zetten ons in voor de belangen van de mensen uit het Caribisch gebied. Niemand moet zich eenzaam voelen, ook daar zetten we ons voor in. We werken aan een betere samenleving en begrip voor elkaar. We werken graag samen met jou, met alle bewoners, vrijwilligersorganisaties en met de instanties. We organiseren culturele activiteiten, workshops, lezingen, familiedagen en infomarkten. Ook bieden we graag onze netwerken, kennis en ervaring de instanties aan en zoeken we samenwerking op”, leggen de werkgroepleden tijdens hun presentatie uit.

Empy tijdens de presentatie Foto: Marco Kolsteeg Beeld-Spraak

Informatiemarkt

Om de brug te slaan tussen de Caribisch – Antilliaanse gemeenschap was er een kleinschalige informatiemarkt, waar diverse organisaties zich presenteerden. Zo konden belangstellenden in gesprek gaan met medewerkers van schuldhulpverlening, mantelzorgwaardering, WerkgeversServicepunt Midden-Limburg Oost, Vijf, Jongerenwerk Wel.kom, Vijf de Wegwijzer, Vijf Actief Roermond en Support Wel.kom.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen waren er knutselactiviteiten en een springkussen van Wonen Limburg. De iets oudere jeugd was te vinden op het Cruyffcourt. ECI zorgde voor een leuke invulling van de kinderactiviteiten en zorgde voor de benodigde materialen . Een docente van ECI gaf een workshop.

Foto: Marco Kolsteeg Beeld-Spraak

Muziek en hapjes

Na de informatiemarkt was het tijd voor een feestelijke invulling. Met weer een optreden van de brassband en later op de avond DJ Andy Rach Uiteraard viel er volop te genieten van hapjes en drankjes die vanuit de gemeenschap werden gepresenteerd. Zo konden er gezellige gesprekjes worden gevoerd.

Het Caribisch Antilliaans platform heeft met dit event de aftrap en zijn visitekaartje afgegeven. Komende periode zal de brugfunctie steeds meer inhoud krijgen. En ook zal de gemeenschap zich steeds meer nadrukkelijk laten zien.