Centrum voor vrouwen Maximina viert dubbel feest

Prijsvraag maximinaVerbouwing en jubileum

Maximina viert deze maand een dubbel feest. Na een grondige verbouwing wordt de Donderse Wereldkeuken heropend. En Maximina bestaat 15 jaar. Deze twee gelegenheden grijpt het centrum voor vrouwen aan om een week lang feest te vieren. Van 23 t/m 29 september is er bijna elke dag wat te doen.

Heropening Wereldkeuken
Op zaterdag 23 september – Burendag 2017 – opent de Donderse Wereldkeuken haar deuren weer. Na vier maanden verbouwen is de keuken compleet vernieuwd, een flink stuk groter geworden en van alle gemakken voorzien. De heropening vindt plaats om 14.00 uur door wethouders Smitsmans en Pleyte en de voorzitter van Maximina. Ook staan zij stil bij het 15-jarig bestaan van het centrum. Tevens worden dan de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag voor het lekkerste wereldgerecht. Verder vinden die middag tot 16.00 uur demonstraties plaats van de activiteiten van Maximina. Iedereen is welkom.

Die middag verzorgen vrijwilligsters van Maximina de catering, onder auspiciën van chef-kok Edwin Soumang van sterrenrestaurant One.

Lunches
Van maandag t/m vrijdag is er elke middag een gratis lunch, van 11.30 tot 12.30 uur. Deelnemers van de taallessen maken deze klaar, onder het motto ‘taal in de keuken’. De lunches zijn bedoeld voor de deelnemers zelf en voor genodigden. Maar ook wijkbewoners kunnen aanschuiven, zonder aanmelding vooraf.

High tea
Op maandag, dinsdag en vrijdag wordt van 14.30 tot 15.30 uur een gratis high tea geserveerd. Deelnemers van de schilder-, naai- en yogalessen, de tuingroep en de hobbyclub bereiden dit voor. De high tea is bedoeld voor de deelnemers zelf en voor genodigden. Maar ook wijkbewoners kunnen aanschuiven, zonder aanmelding vooraf.

Eetcafé
Op donderdag vindt van 18.00 tot 20.00 uur een gezellig diner plaats in het Eetcafé, klaargemaakt in de nieuwe keuken. Aanmelden vooraf via de website of telefonisch (0475) 323 388.

Meer informatie
Nadere informatie over de feestweek en over Maximina is te vinden op de website: www.maximina.nl.