De schouders zetten onder de wijk

De Donderberg is in de afgelopen tien jaar flink veranderd. Veel woningen in de wijk zijn opgeknapt en vernieuwd. Ook zijn diverse straten aangepakt, zoals in de Kastelenbuurt en de Donderbergweg. Gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg en Provincie Limburg hebben samen met bewoners en andere partners hard gewerkt aan deze veranderingen. Maar we zijn er nog niet. Ook de komende jaren blijven we ons inzetten om het wonen en leven in de wijk nog prettiger te maken.

 

Donderhof

Wat dacht je bijvoorbeeld van het woonzorgcentrum Donderhof dat op de hoek van de Donderbergweg en Kasteel Hornstraat komt. Dit wordt een klein zorgcentrum in het hart van de wijk, waar rekening wordt gehouden met de taal, eetgewoonten, rituelen en gebruiken die passen bij de bewoners. Op de eerste en tweede verdieping komen sociale huurappartementen. Een mooie aanwinst van de buurt.

 

Woningen

Wonen Zuid heeft veel woningen in de wijk al opgeknapt. Er zijn ook huizen gesloopt en vervangen door nieuwbouwwoningen. De komende jaren worden nog meer woningen aangepakt. De straten gaan er anders uitzien en er komen ook meer verschillende woningen. Daardoor ontstaat er meer afwisseling in de buurt.

 

Buurtonderneming

Het is niet alleen erg belangrijk om de huizen en de straten aan te pakken. Het is net zo belangrijk dat mensen zich (nog meer) thuis voelen in de wijk. Al eerder kon je lezen over het opzetten van een buurtonderneming. Een onderneming van en voor de buurt. We wilden graag snel beginnen met een klusbus en een buurtrestaurant, dit is toch iets lastiger. De buurtonderneming heeft dus nog iets meer tijd nodig. Het goede nieuws is, dat de onderneming er wel komt. Een nieuwe stichting, met bestuursleden uit de wijk, heeft er veel zin. Ze werken hard om de buurtonderneming goed op te zetten.

 

Trots op de wijk

Het is natuurlijk geweldig als steeds meer mensen zich thuis voelen op de Donderberg en trots zijn op de wijk. Want als mensen zich prettig voelen in hun straat en wijk, dan bloeit de wijk op. De Donderberg is een wijk waar veel wijkinitiatieven zijn. Dit laat zien hoe de wijk bruist. De komende jaren bouwen we daarom samen verder aan de wijk, zodat het straks nog fijner wonen en leven is op de Donderberg voor de huidige inwoners én voor nieuwe bewoners